Rolling Stones: Zasadili štyri stromy v belehradskom Parku priateľstva!

Belehrad 17. júla (TASR) – Neúnavní rockeri zo skupiny Rolling Stones zasadili v Belehrade v Parku priateľstva štyri stromčeky. Prísne utajená akcia bola predzvesťou ich sobotňajšieho vystúpenia, prvého v Srbsku. O rockeroch-záhradníkoch dnes informovala rozhlasová stanica B92.

Hudobníci plnili rolu environmentalistov za prísnych bezpečnostných opatrení. Mick Jagger, Charlie Watts, Ron Wood a Keith Richards sa pri svojich stromčekoch aj odfotografovali.

Podľa rádia B92 zasadil Jagger taký mladý stromček, že v pretrvávajúcich horúčavách mu hrozí vyschnutie. S tradíciou sadeníc v parku začal bývalý prezident Juhoslávie Josip Broz Tito.

V časoch jeho vlády tam nechali „zelenú stopu“ mnohí zahraniční prezidenti, králi i diktátori. Viaceré medené tabuľky s ich menami a dátumami návštevy medzitým zmizli. Rockeri na svoje stromy pripevnili len skromné štítky z kartónu – štyria muži, štyri kmene hudobného sveta.

© 2007, Autorské práva TASR a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

———————————————–
Zdroj: Agentúra TASR
:::music is everything … gregi.net:::