Royal Republic (SWE) – Kráľovský Rock‘n’ROLL prvý raz v Brne!

Royal Republic, nepřímí potomci The Hives a Danko Jones, patří mezi nejžhavější exportní materiál švédské rockové scény. Jejich vysoce nakažlivý (a platinový!) hit Tommy Gun z debutového alba We Are The Royal (2010) byl ovšem jen špičkou tohoto švédského ledovce. Svoji pravou sílu a tvář ukázali až na své nové desce Save The Nation (2012), kterou představí 12. února na brněnské Flédě.

„Mám pocit, že tentokrát máme všechno mnohem víc pod kontrolou,“ komentuje nové album sympatický frontman Adam Grahn a doplňuje, „ta první bylo jen samé řvaní a žádná dynamika.“ Zvuk nové desky se skutečně liší od jejich debutu, ale není to tím, že by ho změnili, spíše jen ukazují svůj celý hudební rozsah a vůbec autorský růst. Ať už je to garage rock, rock‘n’roll nebo punk, vše dostává v podání Royal Republic nový náboj. „Dřív jsme byli jako opice se samopalem, teď jsme spíše gorily se skalpelem – všechno je mnohem přesnější a o to účinnější,“ dodává Adam.

Převezmou po The Hives žezlo švédského rocku? Na to je ještě brzo, abychom to mohli posoudit, ale lepší start si těžko mohli přát. Od vydání svého debutu už mají za sebou přes 350 koncertů, a co je vůbec nejdůležitější, to co dělají, dělají s nadšením, a to lidi vždycky poznají a náležitě ocení.

Kapele Royal Republic budou předskakovat jejich krajané Her Bright Skies, kteří si v minulosti zahráli např. po boku 30 Seconds to Mars či By The Trail of Dead. Tato rychle vzhůru stoupající skupina, balancující mezi rockem a pop punkem, vydala v minulém roce svoje třetí studiové album Rivals (obsahující úspěšný single Lovekills) a dle mnohých se jedná o jejich zatím nejlepší desku. Posouzení necháme na vás, ale jedno je jisté už teď, o Her Bright Skies ještě uslyšíte.

Royal Republic (SWE)
12. 2. 2013
Fléda club, Brno
Cena: předprodej 180 Kč / na místě 220 Kč, Fléda Báreček, Indies prodejna, DPL Student Agency Ticketstream, Ticketportal, SMSticket.cz
www.royalrepublic.net, https://herbrightskies.com, https://fleda.cz/

Zdroj: Fléda