Rozbicyklujme všetkých od Bratislavy po Marchegg

Inkluzívna cyklojazda, ktorá chce spojiť komunity v Devínskej Novej Vsi a v priľahlom okolí Rakúska. To je ambíciou nového podujatia Be:cycle, ktoré sa bude zameriavať na podporu eko-dopravy, cezhraničnú spoluprácu, rozvoj zodpovedného turizmu, ako aj vytvoreniu podmienok cyklistom so znevýhodnením. Pilotný ročník Be:cycle 2024 sa uskutoční 22. 6. 2024 – štart Cyklomost slobody v Devínskej Novej Vsi o 11:00 – príchod Zámok Marchegg približne o 13:00, kde sa pripojíme k Festivalu bocianov s bohatým kultúrnym a sprievodným programom.

Bicyklovanie je skvelá činnosť, ktorá pomáha vášmu zdraviu, zvyšuje kondičku, je šetrná k prírode a zároveň spája rôznorodých ľudí. Rozhodli sme sa preto zorganizovať prvý ročník festivalovej cyklojazdy Be:cycle, ktorá pôjde z Bratislavy do rakúskeho Marcheggu,“ oznámil Jaroslav Hefka, zakladateľ bicyklovej dielne a predajne Cshop, ktorý sa taktiež venuje sociálnemu podnikaniu a zamestnáva ľudí so znevýhodnením. Jeho obchod môžete nájsť v Devínskej Novej Vsi, čo bola aj hlavná motivácia k začatiu spolupráce so susediacim rakúskym Marchegg.

Táto myšlienka sa nakoniec pretaví do spoločnej cyklojazdy v rámci pilotného ročníka podujatia Be:cycle, ktorá sa uskutoční 22.06.2024 – začína sa pri Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi, kde bude pre štartujúcich cyklistov pripravené malé občerstvenie. Odtiaľ cyklojazda pokračuje k Zámku Marchegg, kde sa zúčastnení pripoja k Festivalu bocianov – oslava unikátnej regionálnej flóry.

Chceme motivovať k tomu, aby sa nebáli použiť bicykel ako aktívny dopravný prostriedok a zároveň využili bohatú sieť cyklotrás, ktoré sa za posledné obdobie podarilo vybudovať na oboch stranách susediacich krajín – Slovenska a Rakúska, ako aj cyklomostov spájajúcich Slovensko a Rakúsko,“ uzatvárajú organizátori podujatia Be:cycle a pozývajú na spoločnú jazdu.

Podporiť túto iniciatívu môžete aj na Donio.sk:
https://donio.sk/be-cycle-rozbicyklujme-vsetkych-od-bratislavy-po-marchegg

Program Festival bocianov:
https://www.schlossmarchegg.at/veranstaltungen/storchenfest-mit-fackelzug/

Informácie:
Be:cycle; 22.06.2024; Devínska Nová Ves – Schloss Marchegg

Partneri projektu:
Schloss Marchegg
OMD – Organizácia muskulárnych distrofikov
Cyklokuchyňa
Holandské veľvyslanectvo v Bratislave
Mesto Devínska Nová Ves

TS