S Vierkou Ayisi odteraz môžete cvičiť u vás doma: Novú internetovú reláciu Vierky Ayisi pokrstila dojatá Zdena Studenková, Majk Spirit i otec Fredy Ayisi!

Bol to veľkolepý krst! Tento týždeň predstavila známa umelkyňa Vierka Ayisi v bratislavskom klube Icon svoju novú internetovú reláciu FIT INSPIRIT, vďaka ktorej si s ňou môže v pohodlí domova zacvičiť každý.

Online cvičenie uviedli do života hneď tri slovenské osobnosti – herečka Zdena Studenková, rapper Majk Spirit a otec, jogín Fredy Ayisi. Zaujímavý projekt prišli podporiť desiatky známych tvárí na čele so speváčkami Celeste Buckingham, Ronnie, tanečnicou Ivetou Tkáčovou či módnym návrhárom Borisom Hanečkom.

S Vierkou Ayisi vo svojej obývačke

Tanečníčka Vierka Ayisi sa rozhodla svoju lásku k pohybu, tancu i meditáciám pretaviť do projektu FIT INSPIRIT, ktorý sa zameriava na inštruktážne cvičenia a zdravé bytie.  Oproti iným cvičebným videám sa FIT INSPIRIT líši tým, že okrem posilňovacích cvikov spája ľahké tanečné prvky a jeho súčasťou je výučba jogy. ,,Ideu svojich online cvičení, vďaka ktorým môžu ľudia cvičiť doma a zadarmo, som nosila v hlave dlho. Počas posledného pol roka som všetku energiu venovala vzniku relácie. Vpred ma poháňa predstava, že môžem pomôcť ľuďom rozhýbať telo, nabrať fyzickú kondíciu, vyčistiť a upokojiť myseľ,“ hovorí mladá tanečníčka a trénerka, ktorá dlhodobo pôsobila ako lektorka kondičného cvičenia a jogy aj v zahraničí. 

,,Cvičenia, ktoré trvajú 15 až 20 minút, sa skladajú zo štyroch častí – rozcvičky, tanca, posilňovacích cvikov a jogy. Na tú kladiem veľký dôraz. Pretože nie je dôležité mať len zdravé telo, ale i ducha. Spoločnosť kladie veľký dôraz na fyzicky vzhľad, pritom zabúdame rozvíjať svoje vnútro a spirituálne rásť,“ myslí si Vierka Ayisi, ktorá spolu s otcom Fredym cestuje po Slovensku a organizuje cvičebné a pohybové workshopy, kde prednášajú o joge, meditácií, či duševnom zdraví. ,,Cvičme nielen kvôli tomu, aby sme dobre vyzerali, ale aby naše telo zdravo fungovalo,“ vyzýva Vierka, ktorá chce prvé mesiace ponúknuť verejnosti videá úplne zadarmo.

S Majkom Spiritom ich spája duchovno, so Zdenou Studenkovou dlhoročné priateľstvo

Krstnými rodičmi internetovej relácie sa stali tri významné slovenské osobnosti, s každým z nich spája Vierku iný vzťah. „Obdivujem Majka Spirita ako umelca, ktorý tvorí hlbšie texty, zaujíma sa o duchovno a prezentuje názory, ktoré sú v dnešnej dobe pre ľudí veľmi prospešné, pomáhajú im rozšíriť obzory. On je „spirit“ i moja relácia má „spirit“ posolstvo, preto bol jedným z krstných rodičov,“ vysvetľuje Vierka Ayisi. Mnohých prítomných prekvapil kamarátsky vzťah Vierky Ayisi a Zdeny Studenkovej, obe dámy majú viac spoločného, akoby sa mohlo na prvý pohľad zdať. ,,Vieročku poznám od jej útleho detstva. Z malého rozkošného dievčatka je dnes inšpiratívna nádherná mladá žena, radosť na ňu pozrieť,“ povedala Studenková dojato. Známa herečka je tiež veľkou prívrženkyňou pohybu a zdravého životného štýlu. „Mám za sebou niekoľko operácií kolien, operovali mi rameno. Napriek tomu som sa cvičenia nevzdala, udržuje ma pri sile,“ prezradila počas krstu Studenková. Lupienkami kvetov pokrstil nový projekt svojej dcéry i Fredy Ayisi, ktorý ju viedol k cvičeniu a duchovným hodnotám od detstva. Na otázku, či je na svoju dcéru hrdý, odpovedal takto: ,,Samozrejme, ale nielen v takýto slávnostný večer, keď sa všetko darí. Som na ňu hrdý v každej životnej situácii.“ Krstných rodičov vyspovedal moderátor Michal Sabo, ktorý celý večer moderoval.

K novému projektu vlastná topánka s menom

Vierka Ayisi na svojom krste predstavila okrem relácie  i vlastnú športovú topánku, ktorú pomáhala navrhnúť. Tá nesie jej meno i názov projektu. ,,Vďaka FIT INSPIRIT som sa mohla vcítiť do úlohy dizajnérky, bolo to veľmi príjemné,“ prezrádza Vierka. Tá spojila svoju kreativitu s úspešným slovenským topánkarom Milanom Foltánom z Partizánskeho, ktorý sa v obuvníctve pohybuje už dve desaťročia. ,,Tvorba topánky bola novou skúsenosťou. S Milanom Foltánom sme hľadali  prototyp topánky, v ktorej sa dá tancovať, cvičiť a zároveň je štýlová, vhodná i na voľný čas. S výsledkom som maximálne spokojná,“ hovorí Vierka Ayisi, ktorá pripravuje topánky v rôznych farebných kombináciách a dizajnoch. ,,Spolupráca s Vierkou bola príjemnou výzvou. Naša značka má takmer sedemdesiatročnú históriu, som rád, že ju Vierka priblíži mladým aktívnym ľuďom,“ prezradil Milan Foltán, ktorý obnovil slávnu retro značku ZDA Partizánske.

Nové cvičebné videá každý týždeň, hosťovať budú celebrity

Reláciu FIT INSPIRIT si môžete pozrieť na webe https://www.inspiritagency.com/  a na facebookovej stránke https://www.facebook.com/inspiritagency/?fref=ts. Nové video plné zaujímavých pohybových cvičení a jogy bude vychádzať každý týždeň. Prvý diel má premiéru už 8.2. 2017 a zaujímavosťou je, že takmer v každej časti sa objaví špeciálny hosť. V prvých dieloch si zacvičí napríklad rapperka Ales, v ďalších vraj uvidíme duo Twiins či Zdenku Studenkovú. ,,V dnešnom uponáhľanom svete ľudia nemajú čas, ale veľakrát ani finančné prostriedky na to, aby chodili niekam cvičiť,“ vysvetľuje Vierka výhodu cvičenia doma. Krásna inštruktorka však pobáda cvičiť ľudí i vonku na čerstvom vzduchu. ,,Keď sa oteplí, vezmite si karimatku do záhrady či na lúku. Cvičenia si môžete pustiť z mobilu alebo tabletu a obklopiť sa prírodou,“ hovorí. Vierka Ayisi nakrútila k novému projektu i trailer, v ktorom vidieť zábery z pripravovaných relácií i jej súkromia. Cvičí v ňom spolu s otcom Fredym jogu, tancuje s kamarátkami. ,,Žijem to, čo hovorím. Som vegetariánka od detstva, nikdy som neskúsila alkohol ani cigarety. Vážim si svoje telo, cením si svoje zdravie. Cez videá vás chcem vpustiť do svojho sveta, aby sme sa navzájom inšpirovali, stali sa zdravšími,“ uzatvára Vierka.

Vierka Ayisi, Milan Foltán, Michal Sabo