Sare Roma si podmanili už nejeden národ! Toto leto ich hostí Gypsy Fest.

Sare Roma, tak sa volá výnimočné zoskupenie hudobníkov z Litvy, Lotyšska, Ruska, Nemecka a Švédska. Na Slovensku budú po prvý raz. Kombináciu skvelej hudby, živelných ruských tancov a krásnych žien si nesmiete nechať ujsť.

Hudobnú skupinu tvorí 11 špičkových spevákov, hudobníkov a tenčníkov. Pre kapelu je príznačné to, že má originálne spracované piesne, odvážne aranžmány, spája neobvyklé hudobné kombinácie a má originálny imidž rómskych hviezd.

Lídrom Sare Roma je Ishtvan Kvik, ktorí je v Litve významnou osobnosťou tamojšej hudobnej scény už niekoľko rokov. Kvik je zároveň členom rady Rómov a je jedným z „vodcov“ tzv. novej generácie, ktorí sú pre Rómov pozitívnym vzorom.

Sare Roma

Sare Roma obohacuje svoje vystúpenia tým, že spája ľudové piesne s ostatnými hudobnými žánrami. Návštevníci sa tak môžu tešiť na ohnivé tance, tradičné ľudové aj moderné piesne v podaní špičkových interpretov, ako je Ishtvan Kvik, Justina Suckiel či Elena Sheremet.

„Veľmi sa tešíme na slovenské publikum. Veríme, že sa im naša hudba bude páčiť a, že sa tam všetci veľmi dobre zabavíme. Je to pre nás pocta, že môžeme byť súčasťou Gypsy Festu,“ povedal Ishtvan Kvik.

Adobe Photoshop PDF

Zdroj: Gypsy Fest