Sasha Carassi – čierny kôn Apokalypsy.

Apokalypsa crew vyspovedali „čiernoho kôňa“ pripravovanej akcie Apokalypsa, ktorý sa v posledných rokoch vďaka sústavnej práci a skvelému feelingu pre techno prepracoval na také labely ako sú Drumcode, Harthouse, 8 Sided Dice a ktorý je vlastníkom značky Phobiq. O tom kde čerpá inšpiráciu pre svoje nadupané skladby, o Neapole alebo o vinyloch sa rozhovoril v nasledujúcom rozhovore.

Ahoj Sasho, jak bys popsal prvních šest měsíců roku 2013 z tvého profesního hlediska?
Všechny vás zdravím a musím přiznat, že první půlrok byl pro mě jednoduše úžasný! Bylo pořád co dělat, odehrál jsem spoustu senzačních vystoupení a vydal jsem i několik povedených desek. V poslední době se můj sound lehce změnil – je více “techhousový” a pro mě osobně má mnohem větší náboj.

Sasha Carassi1

Pro mnoho českých fanoušků jsi symbolem našlapaného italského techna, přesto však o tobě víme celkem málo. Mohl bys nám ve zkratce popsat začátky své kariéry?
Mé DJské alter ego se zrodilo před 24 lety, když jsem byl ještě dítě, které však bylo velmi zapálené do housu a breakbeatu. Všechno to začalo koupí mého prvního walkmanu a pokračovalo pořízením gramofonů, které mám dodnes! Svůj první “domácí set” jsem udělal, když mi bylo 12 na dvou kazeťácích. Dalším zlomovým bodem bylo vydání mého prvního vinylu roku 1998, který jsem vydal společně se svým dobrým kamarádem Giuseppem Tuccillim v projektu Simply Complicated na Hole Records. Wow, teď si uvědomuju, že už celkem stárnu…

Jaké kapely a zpěváky jsi v dětství poslouchal a kdo z nich tě nejvíce ovlivnil?
Určitě to byly hvězdy let osmdesátých, čili doby, která mě formovala. Jsem však blázen do veškeré hudby – od Queen po Vangelise, od Kraftwerk přes Beethovena až po Heart wind and fire.

Říkáš, že své první gramofony máš dodnes… jaký máš vlastně vztah k vinylům?
Já myslím, že kvalita nikdy nezemře :) Musíme však být realisté a uvědomit si, že v dnešní době většina vydavatelství již nenechává placky lisovat, protože by to pro ně mohlo být ztrátové. Víš jak, je to byznys. Umělci ti dneska pošlou link, stáhneš si požadovanej soubor a nejseš omezenej tím, kolik si s sebou na hraní můžeš vzít hudby. DJové, kteří létají za hraním každý víkend, mají jednoduše problém s tím, vzít si s sebou dvě tašky plný težkejch desek. Dalším aspektem jsou gramce v klubu, které jsou kolikrát ve velmi špatné kondici. Na open-airech zase může foukat, pršet nebo ti jednoduše skáčou přenosky, když kolem tebe tančí dav lidí. Proč tedy dělat věci složitě, když jdou technologie dopředu a usnadňují nám práci?

Pocházíš z Neapole, stejně jako mnoho dalších významných techno producentů minulosti i současnosti. Čím to je, že právě Neapol je kolébkou takových talentů?
Protože tu máme skvělou kávu a umíme udělat úžasnou pizzu! Hahaha :)

Sasha Carassi

Co je momentálně tvým nejoblíbenějším studiovým nástrojem?
Miluji Maschine od Native Instruments a také Microkorg!

Mezi techno DJi i fanoušky je velmi známý tvůj label Phobiq. Prozraď nám, co od něj můžeme v brzké budoucnosti očekávat…
Na Phobiqu vychází to, co mě baví hrát. Letos toho vyjde ještě hodně a už teď vám mohu prozradit, že mnoho tracků bude odkazovat na old schoolové techno.

Kdo všechno vlastně stojí za chodem labelu Phobiq?
Na fungování labelu se podílím společně se svou ženou Rose. Jsme jako tým!

Který element je pro tebe nejvíce inspirativní – voda, vzduch, země nebo oheň?
Myslím, že voda. Moře je mou múzou, zvláště pak v létě, kdy z něj čerpám nejvíce inspirace.

Kdo je tvým oblíbeným hudebním skladatelem?
Giorgio Moroder (pozn. G. M. hraje na syntezátor a proslavil se především jako skladatel filmové hudby.)

https://youtu.be/Akyx5iu_z8Y

Co můžeme od Sashy Carassiho očekávat na Apokalypse?
Mmm, skvělou energii vyjádřenou řečí mé hudby a podpořenou odezvou skvělého publika, na které se moc těším!

Rozhovor připravil v červnu 2013
Nois

apokalypsaB1-new

Zdroj: Apokalypsa