Sázavafest 2013 oznamuje prvú vlnu účinkujúcich!

Festival, který má tradici. Festival, který má stále co říct. Festival, který slibuje, že bude ještě více fresh – právě představuje první vlnu účinkujících na třináctém ročníku. Letní Sázavafest, který se koná od 1. do 3. srpna 2013, se vrátil zpět k řece Sázavě. Novým místem je krásný zámecký lesopark ve Světlé nad Sázavou.

Je nám velkou ctí, že můžeme na Sázavafestu 2013 představit stálici české hudební scény, která v posledním měsíci sbírá první místa v prodejnosti svého alba Inzerát na českých iTunes – KRYŠTOF. Ostravskou partu s Richardem Krajčem v čele doplní pražská alternativní skupina, která v roce 1994 získala čtyři Zlaté anděly za jejich Nanoalbum a dodnes má velkou fanouškovskou základnu – TATA BOJS. Kluci se představili v roce 2011 albem Ležatá osmička a z poslechu této desky víme, že nám budou mít na třináctém ročníku Sázavafestu určitě co nabídnout.

Stálice české hudební scény doplňují francouzští LYRE LE TEMPS, kteří zazářili na posledním ročníku festivalu. Francouzská kapela se pohybuje v hudebním světě pět let, tedy dost dlouho na to, aby dokázala uchvátit a současně přimět posluchače ke spokojenému poslechu i tanci. Příval progresivních kapel přichází z východu. Sázavafest představuje hned trojlístek toho nejzajímavějšího ze Slovenska. Prvním z těchto interpretů je úspěšná a populární hudební formace ze Slovenska, která má ve slovenském i českém rádiovém dlouhodobě nejhranější písničku, singl Hey Now – PETER BIČ PROJECT. Dalším interpretem je rock’n’rollová kapela, která se nebojí pracovat se smyčci a dechy a ve své tvorbě sází na snadno zapamatovatelné melodie a i na nápadité texty – BILLY BARMAN. A ze Slovenska představujeme také THE CELLMATES – trio z Bratislavy, které je inspirováno hudbou a stylem 50. let. Kluci jsou držitelé prestižních Rockabilly Awards. Na podzim 2012 vydala kapela své debutové album Rockabilly Feeling.

Informace o vstupenkách: Do 31. ledna můžete koupit vstupenku za cenu 550 Kč, a to včetně poplatků prodejní sítě www.ticketportal.cz. Jako každý rok, nabízíme také letos speciální Vánoční balíček, a proto za nákup dvou vstupenek najednou zaplatíte 950,- Kč. Nechte se tak nalákat na nový Sázavafest konající se v kouzelném zámeckém lesoparku a potěšte už teď sebe nebo své nejbližší koupí lístků za zvýhodněnou cenu k  Vánocům. Akce na nákup dvou vstupenek platí do 23. prosince 2012.

Druhá vlna předprodeje byla zahájena ve středu 21. listopadu 2012 v 0:01 na www.ticketportal.cz. Vstupenky, na kterých je uvedeno místo konání Benešov jsou platné bez nároku na výměnu. Rezervované vstupenky do 19. listopadu 2012 jsou k prodeji za původní cenu 390,- Kč.

Zdroj: Sázavafest