Sázavafest: Mad Heads XL predvedú Jožina z Bažin od Ivana Mládka v ska-punkovej verzii !

11. ročník Sázavafestu, ktorý začína presne o mesiac, 4. augusta, na Zelenom ostrove v Benešove pri Prahe, má v rukáve zopár špecialít. S jednou príde aj ukrajinská skupina Mad Heads XL.

Tímto Ukrajincom aktuálne vyšiel doma album UkrainSKA, ktorý je podľa nich samotných „najľudovejším“ albumom aký kedy spravili. Pesničky z neho budú ťažiskom ich koncertu na Sázavafeste a až keď ich predstavia naživo, potom ich v Európe vydajú aj oficiálne na nosiči spolu s najväčšími peckami z predchádzajúcich dvoch CDčiek. Spevák Vadim však prezradil, že na festival prídu s jednou perličkou.

„Iba nedávno sa mi do uší dostala pesnička od Ivana Mládka Jožin z Bažin. Veľmi sa mi zapáčila a tak sme ju dali do ska-punkovej verzie. Túto nádhernú vec prinesieme naspäť do Čiech.“

MHXL

Mad Heads XL sú na domácej, ale aj európskej scéne zatiaľ vychytenou skupinou. Užívajú si každý koncert, každý festival a teda sa tešia aj na Sázavafest 2011. Čo však bude o pár rokov nechcú ani prorokovať.

„Zatiaľ máme úspech, hudba nás živí, ale nie je tajomstvom, že život hudobníka je v tejto dobe náročný. Darí sa nám, ale to vôbec neznamená, že sa vyvážame v limuzínach, máme obrovské vily a holdujeme kokaínu. Tak to veru nie je. Dnes je to s hudbou ťažké. Všimol som si, že ľudia si radšej kúpia zvonenie do mobilu, ako nové CD. A hudbu počúvajú najmä zadarmo na internete alebo si ju sťahujú. Našťastie na koncertoch je to iné. Tam si naše CD kúpia. Je to pre nich darček, spomienka na akciu. Týmto vlastne podporujú aj svoju obľúbenú skupinu.“

Českých, ale aj slovenských fanúšikov si Mad Heads XL otestujú už o mesiac na Sázavafeste. Sú pripravení sa s nimi stretnúť osobne, prehodiť zopár slov a podpísať toľko albumov, o koľko bude záujem. Nemáte ešte lístok na Sázavafest? Neváhajte si ho kúpiť. V Čechách v sieti Ticketpro a Eventim, na Slovensku v pobočkách siete Eventim a online na eticketpro.sk.

Zdroj: Sázava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET