Sázavafest: The Subways – súkromná párty v Bratislave!

Ako „čerešnička na torte“ sa v nedeľu 07. 08. 2011 predstavila v plnej kráse, krátko po polnoci, anglická alternatívna rocková skupina The Subways. Do Benešova dorazili už v sobotu na obed. Prešli sa po festivale, zastavili sa pri Cigánskych diabloch, sťažka odolávali silnej vôni trdelníku… Vysmiati, s priam úžasnou náladou mi neskôr s radosťou odsúhlasili rozhovor pre slovenských fanúšikov.

Subway

Vitajte znovu v Českej republike. Mali ste už nejaký voľný čas a videli ste Prahu?
Josh: Oh, ďakujeme. Radi sme tu opäť. No, tentokrát nie. Keď sme tu boli naposledy mali sme pár dní voľno, takže sme to stihli už predtým.

Subway

Keď stále tak veľa cestujete po celom svete, snažíte sa hovoriť jazykom danej krajiny? Napríklad viete niečo povedať po česky alebo po slovensky?
Charlotte: (smiech) No, nie vždy to je také ľahké ale snažíme sa. Po česky sme vedeli poďakovať ale už sme to zabudli (smiech) to sme celí my. Je to to isté ako po slovensky, že? Ako to bolo?

Subway

Naše jazyky sú vlastne veľmi podobné. Po česky to je „dìkujeme“ a po slovensky „ďakujeme“
Charlotte: Oh áno, áno, už si spomínam (smiech). Ďakujeme.

Subway

Váš najnovší singl „It´s a party“ mal obrovské, pozitívne reakcie. Kto dostal tento nápad?
To bol Billy, to on vlastne píše väčšinou pesničky. Nahrali sme ju pre album „Money nad Celebrity“. Je vlastne o tom, že máme skrátka radi párty. Keď ju hráme naživo každému vyskakuje srdce z tela. To je naša párty.

Subway

Vaše živé vystúpenia sú skvelé, tak energetické, plné dobrých emócií….je to veľmi cenné! Ako to robíte?
Josh: Keď stojíme na pódiu je to ako iný, druhý svet. To je náš čas, kde prejavujeme svoje emócie, kedy si to chceme užiť na 100%. Takí sme. Nás to neskutočne moc, moc baví a fanúšikovia nám dodávajú tu najväčšiu energiu aká môže byť. Sme im veľmi vďační

Subway

U nás na Slovensku ste boli už 2-krát minulý rok. Na festivale Pohoda a Grape. Aké to bolo? Páčilo sa vám tam?
Charlotte: Ó, áno, na Pohodu veľmi radi spomíname. Je to úžasný festival, skvelá zábava, perfektné publikum…skrátka je to pohoda.

Subway

Vlastne už teraz v októbri 2011 k nám znova prídete predstaviť vaše najnovšie album, doposiaľ nevydané, „Money and Celebrity“. Bude to vaša prvá vlastná párty na Slovensku. Tešíte sa?
Charlotte: Teraz v septembri nám vyjde toto album takže to bude rozhodne vzrušujúce. Nevieme sa dočkať kedy to vypukne. Samozrejme sa k vám tešíme, radi sa do Česko-slovenska vraciame.

Subway

Čo od vás môžu fanúšikovia očakávať? Máte pre nich pripravené niečošpeciálne?
Nové album je plné nový piesní a je pravdou že s týmto albumom máme pripravené jedno prekvapenie pre každého kto príde sa príde pozrieť na našu šou ale nebudem o tom viac hovoriť, pretože to by už nebolo prekvapením. Každí kto sa zúčastní nebude ľutovať.

Subway

Chceli by ste im niečo odkázať?
Hlavne to, že vám veľmi ďakujeme za vašu podporu, ste fakt skvelí. Rozhodne majú na čo tešiť. Bude to niečo ako súkromná párty pre Bratislavu, ktorú by ste si nemali nechať ujsť. Tešíme sa. Ďakujeme, ďakujeme.

Subway

Skvelé. Ďakujem veľmi pekne za rozhovor. Vidíme sa čoskoro, čaute.
My ďakujeme, ahoj.

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Subway

Otázky kládla: Zuphy
Foto: Zuphy
Publikoval: Redakcia GREGI.NET