Scena_FM chystá viac ako sľubný program!

Z éteru Rádia_FM  sa vám pravidelne každý piatok prihovárajú moderátori Galager a Yanko Kral. Táto dvojica DJov vás spoločne sprevádza tým najlepším z elektronickej hudby a to pod hlavičkou relácie Scena_FM. Emika, Zebra Katz, Voiski, Amy Becker, Zinc, Fallgrapp, B-complex, Makoto, Michal Kaščák, Toky, L PLUS či FVLCRVM.

To je len zlomok mien, ktoré ste mali možnosť počuť. Festivalové rubriky, informácie o parties, hudobné novinky, súťaže o vstupenky na klubové akcie a koncerty na celom Slovensku. Scena_FM ponúka nielen to. Na mixcloude relácie momentálne nájdete 74 mixovaných setov od legiend ale aj nováčikov slovenskej či zahraničnej klubovej scény. Každý týždeň je zoznam bohatší minimálne o jeden mixovaný kúsok.

O májový program sa v najbližšom vydaní relácie postará vynikajúci raper, DJ a producent Smack (CZ). V Čechách zožal prvé úspechy so svojou skupinou Iscream Boyz a založením vydavateľstva Archetyp51. Momentálne je na turné so svojim albumom P´s a Love, ktorý predstaví aj v Bratislave. Pred svojim vystúpením sa na slovíčko zastaví aj v obrátenej pyramíde.

Deep House, techno, acid, garage, indie dance, nu disco. To všetko nájdete v mixovanom sete, ktorý zaznie už tento piatok od Okash a Ferque a.k.a. PLUS plus, ktorí v roku 2013 spolu s viacerými umelcami otvorili Durvacrew magic dom, kde hostia najlepších performerov na hodinových streamoch s live vizualizáciami. Čerešničkou májového programu bude Dauwd (UK). Britský producent a DJ narodený v USA, s koreňmi v Iraku a momentálne pôsobiaci v Londýne. Dauwd vydáva pod hlavičkou svetovo známeho hudobného vydavateľstva Kompakt, ako aj mnoho ďalších významných mien, ako sú The Orb, GUS GUS, Pet Shop Boys a mnohí ďalší.

V júnových vydaniach relácie budete môcť počuť mixovaný set od amerického DJa Davida Owena (US). Medzi pozvanými hosťami bude Lyrik, ktorého možno predstaviť ako rokmi ostrieľaného repera, ktorý je známy najmä z formácií Zlokot a Modré Hory. Talentovaný textár a človek, ktorý má rád hudbu a rád o nej rozpráva. Preto nesmie chýbať ani v Galagerovej a Yankovej dvojhodinovke.

Do relácie prijal pozvanie DJ, producent a výborný fotograf Tomáš Haverlik, ktorý na klubovej scéne pôsobí od roku 2001. Je predstaviteľom a exportérom slovenského progressivu a svojmu vyhranenému štýlu je verný dodnes. Špecifický zvuk tohto pána je naozaj výnimočný a rozpoznateľný od prvej minúty.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/81343807″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Do povedomia dávame aj júnovú akciu, na ktorej vystúpia samé zvučné mená. Akcia SCENA FM NAJT sa bude konať v košickej vynovenej Tabačke. Viac informácií o evente nájdete TU.

Scenu_FM nájdete aj na faceboku TU.
Všetky podcasty relácie nájdete TU.
Všetky dj sety, ktoré odzneli v Scene_FM nájdete TU.

Mnohí vravia o reinkarnácii už neexistujúcej relácie o tanečnej klubovej scéne Club Lab,  ktorá bola považovaná za najúspešnejšiu reláciu o elektronike, aká sa kedy v slovenskom éteri objavila.

ROZHLAS - GALAGER, YANKO KRAL, INKWALL, UNCLPETE

Scena_FM sa venuje širokému spektru elektronických hudobných žánrov. Samotný program je bohato zastúpený live dj setmi, rozhovormi s hudobnými hosťami a selekciou hudby Yanka Krala a Galagera.

Scena_FM / piatok / 22:00 – 00:00 naživo na Rádiu_FM

Zdroj: Scena_FM