Schody: Bansko-bystrická kapela vydala svoj debutový album!

Bansko-bystrická kapela SCHODY sa po viacerých rokoch spoločného fungovania rozhodla pre nahratie svojho prvého oficiálneho debutového albumu. Nahrávka s poetickým názvom BÁSNE AKO Z DYMU vznikla v nahrávacom štúdiu PJ SOUND STUDIO, producentsky sa na CD podieľal Tomáš “Hollub“ Krista a Peťo Dobrík.

„Nahrávali sme niekoľko mesiacov. PJ SOUND STUDIO nám poskytlo takmer domáce prostredie, výbornú atmosféru a kvalitnú techniku. Preto sme veľmi radi, že sme si vybrali práve toto štúdio,“ prezradil Juraj Jamrich, spevák z kapely SCHODY.

„Na nahrávanie sme si pozvali viacerých hostí, za všetkých spomeniem napr. Luciu Žiakovú z kapely Sto múch či Michala Hudáka z bansko-bystrickej Štátnej opery,“ doplnil Juraj.

Album obsahuje 12 skladieb. Na tvorbe hudby sa podieľali členovia kapely SCHODY, o texty sa okrem Jura Jamricha a Rasťa Kašiara zo Schodov postarali básnik Jaroslav Klus a Rudo Rusiňák. Album, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Hevhetia, už stihli pokrstiť, a to hneď dvakrát, v Banskej Bystrici a v Prahe.

Kapelu v súčasnosti tvorí Juraj Jamrich – spev a gitara, Rasťo Kašiar – gitara, Andy Debnár – bicie a Michal Poliak – basová gitara.

Skupina SCHODY má za sebou množstvo klubových a festivalových vystúpení. Koncom roka 2010 sa kapela dostala medzi 15 víťazov, ktorí sa ocitli na spoločnej kompilácii Volume 1. Táto kompilácia vyšla vo vydavateľstve PJ RECORDS, pokrstil ju Marcel Palonder a bola prezentovaná v slovenských médiách.

Bližšie informácie o tejto pomaly už bystrickej legende sa dozviete na www.schodybb.sk, bandzone.cz/schody, ako aj na ich profile na známej sociálnej sieti.

Schody basne ako z dymu

Zdroj: Andrea Pivarčiová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET