Seniorskí športovci budú bojovať o medaily.

Seniori zo všetkých krajov Slovenska sa už po 17. krát zúčastnia celoslovenských športových hier a turistického stretnutia seniorov. Viac ako sto si ich zmeria sily v zaujímavých športových disciplínach, ako napríklad hod váľkom či granátom. Podujatie, ktoré už tradične podporuje Poštová banka, sa uskutoční už dnes 12. augusta na štadióne Mladá garda v Bratislave. 

„Jednota dôchodcov Slovenska je náš dlhoročný partner a sme radi, že sme opäť mohli podporiť toto jedinečné podujatie. Každý účastník si zaslúži náš obdiv a ich aktívny životný štýl je pre náš inšpiráciou,“ hovorí Lenka Lendacká, hovorkyňa Poštovej banky. Celoslovenské športové hry a turistické stretnutia sa organizujú raz ročne. Tento rok drží patronát nad aktuálnym ročníkom Krajská organizácia Jednoty dôchodcov v Bratislave. Ide zároveň o prvý ročník Memoriálu bývalého dlhoročného predsedu JDS Kamila Vajnorského. Aj touto formou sa vzdáva hold jeho práci v prospech seniorov. Športové hry slávnostne otvorí prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár a predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Ján Lipiansky.

SDC11191

Na tých, ktorým sa podarilo prebojovať do celoslovenského kola čakajú naozaj zaujímavé disciplíny. Športovci budú pretekať v behu, stolnom tenise, v streľbe zo vzduchovej pušky, petangu, hode granátom na cieľ i do diaľky a v kope lopty do malej bránky. Okrem týchto disciplín si ženy zmerajú sily ešte v hode váľkom a muži budú súťažiť vo vrhu guľou.

Sme hrdí, že sa nám takúto unikátnu športovú akciu darí úspešne organizovať už 17 rokov. Je dôležité, aby sa aj ľudia v staršom veku venovali športovaniu a zachovávali si tak zdravého ducha i telo,“ hovorí Ján Lipiansky. Pretekárov príde povzbudiť aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter a naša bývalá úspešná reprezentantka v skoku do výšky Mária Mračnová. Tým najlepším v každej kategórii odovzdá počas záverečného ceremoniálu medaily prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

SDC11221

Pre účastníkov športových hier sú pripravené zaujímavé sprievodné akcie. Na zúčastnených športovcov čaká plavba loďou na Devín spojená s obhliadkou múzea. Príjemný zážitok sľubuje tiež exkurzia športovým vláčikom cez staré mesto až na Hrad. „Jednou z našich priorít je skvalitňovať seniorom život. Vďaka niekoľkoročnej podpore Poštovej banky môžeme našim členom prinášať aj takého výnimočné zážitky,“ dodáva Ján Lipiansky. Športové hry usporadúva Jednota dôchodcov na Slovensku so zámerom povzbudiť seniorov k pohybovým aktivitám a k udržiavaniu si dobrej kondície.

Zdroj: PABK