Sepromatiq na Reaction Control – Po útlme sa vraciam k hudbe!

Vydáva tracky na zahraničných labeloch, baví ľudí po celej Európe a už aj v Južnej Amerike. Reč je o našom najznámejšom hard techno djovi a producentovi. Dámy a páni, Sepromatiq v otvorenej debate s promotérom párty Reaction Control.

Chcete vedieť, aký je to s jeho novým albumom alebo či zahrá hard techno aj na svadbe? Čítajte ďalej a očakávajte na 26. október, keď vám v žilinskom Enjoyclube tento pán ukáže, prečo je už aj v zahraničí miláčikom fanúšikov najtvrdšieho techna.

Dušan, máš za sebou určite dlhé a rušné leto. Ktorá letná párty alebo udalosť boli pre Teba tie naj?
Ahoj Miloš. Trafil si do čierneho, toto leto bolo pre mňa naozaj rušné. Keď spomínaš párty, tak  moju TOP tohto leta pripisujem akcii v Taliansku v meste Bologna. Perfektná atmosféra, veľa priateľských ľudí, krásne mesto, proste dávam 1*. Okrem hraní a muzicírovania sa v mojom osobnom živote stalo pár ´životných´ udalostí. Tou prvou je zasnúbenie sa s mojou priateľkou a druhou je, že po 14 mesiacoch tvrdej práce sme sa nasťahovali do nášho nového domu. Som nesmierne hrdý a šťastný, že som to zvládol. Takto teda v skratke :)

sepro7

Už čoskoro Ťa uvidíme na vychytenej žilinskej žúrke Reaction Control. Táto párty je povestná šialenstvom. Spomenieš si aj Ty na nejaký bláznivý zážitok počas hrania alebo z iných akcií?
Fúú, zážitkov z hraní mám naozaj veľa veľa veľa. Jeden sa mi práve pripomenul. Keď som bol na turné v Južnej Amerike, hral som v jednom klube v hlavom meste Kolumbie – Bogota. Kým som začal hrať, klub sa slušne naplnil, bola tam hlava na hlave. Odohral som môj 2 hodinový set a ked som ho ukončil, ľudia začali tlieskať a skandovať moje meno. Asi po dvoch minútach dobehol majiteľ klubu s dvojitou whiskey a začal skandovať spolu s party people. Znovu som teda vytiahol CD bag a začal hrať. Bol to neskutočný zážitok na celý život. Môj set sa nakoniec natiahol na 4 a pol hodiny, neskutočne som si to užil :)

V zahraničí si sa stal miláčikom hard techno fanúšikov, darí sa Ti robiť dobré meno Slovensku. Kde momentálne vidíš najväčšiu odozvu na to, čo robíš a kam by si sa chcel ešte dostať?
Ďakujem za pochvalu, veľmi ma teší, že svojou hudbou môžem reprezentovať naše Slovensko v zahraničí. Vždy to bolo mojim snom, rozdávať ľuďom radosť a úsmev v podobe mojej vlastnej tvorby, ktorá je obrazom mojich pocitov, vnímania všetkého naokolo mňa. Musím sa priznať, že som mal za posledný rok menšiu pauzu a v hudobnej produkcii som fungoval tak na 20%, keďže všetok voľný čas som venoval stavbe domu. Vydal som len zopár EP-čiek, niečo taktiež na svojom vydavateľstve SMQ RECORDS. Stihol som urobiť aj nejaké remixy pre mená ako napr. Mario Rannieri, Boris S. a iných, bohužiaľ veľa releasov som musel odsunúť z časového deficitu na neskôr. Veľmi sa však teším, pretože sa k hudbe a hudobnej produkcii vrátim veľmi skoro, po dlhom útlme mám v hlave veľa nápadov a ideí, ktoré Vám odovzdám formou mojej novej hudobnej produkcie. Hudba je súčasťou môjho života!

Hovorí sa o Tvojom novom albume. Prezradíš niečo viac, napríklad aký je hudobne a s kým na ňom spolupracuješ?
Áno, práve som začal s prípravami môjho nového albumu. Cítim to tak, že to bude môj oficiálny comeback do hudobného kolotoča, z ktorého som na chvíľu jednou nohou vystúpil. Hudobne sa to buďe pohybovať v hardtechno rytmoch, avšak je dosť možné, že sa na albumu objavia aj akési ´specials´ a… Nechajte sa prekvapiť. Album bude obsahovať moje nové tracky a nové tracky v spolupráci s mojimi hudobnými kolegami zo zahraničia. Po albume plánujem urobiť remix album, ktoré bude obsahovať remixy trackov, ktoré budú vydané na spomínanom albume.. Momentálne už bežia rozhovory s  vydavateľstvami, ktoré tento album zoberie pod svoje krídla. A keď sa dielo podarí na oslavu tohto všetkého moja agentúra pripravuje moje album release tour, ktoré by malo odštartovať od konca novembra do januára. Takže takto priatelia, THE SHOW MUST GO ON!

V súvislosti s Tebou sa v poslednej dobe skloňuje aj slovo svadba. V čom by mala byť takáto milá udalosť iná, ak je ženíchom najlepší slovenský hard techno dj?
Svadba je pre mňa a pre moju nastávajúcu veľká životná udalosť. Zatiaľ sme nič podrobne neplánovali, skôr tak povrchovo, ale máme presnú predstavu v akom štýle sa to všetko bude odohrávať. Môžem prezradiť, že bude výnimočná a bude sa určite odlišovať od tých typických tuctových svadieb. Zatiaľ len toľko, potom by to nebolo prekvapenie :)

26.10. v Žiline budeš hrať na techno stage s Ben Longom a Tokym. Vieme ale, že Tvoj štýl je ešte o niečo tvrdší. Čo na nás teda chystáš?
S Benom Longom som už hral viac krát, takže môj set začnem trošku pozvolnejšie a postupne bude naberať tie správne grády. Veľmi rád Vám predstavím nové tracky z našej spoločnej produkčnej dielne nášho projektu BASSCAPS, v ktorom mi sekunduje kráľ nemeckého hardtechna Boris S. Takisto predstavím aj tracky, ktoré vyšli na poslednom EP na mojom vydavateľstve. No poviem Vám, je sa načo tešiť :)

Ďakujeme za rozhovor a tešíme sa!
Teším sa na Vás všetkých, lúčim sa klasicky, RUKA HORE!

Pár zaujímavých videí od Sepromatiqa si možete pozrieť nižšie, no a naživo ho uvidíte napríklad už 26.10. v Enjoyclube v Žiline, kde zahrá s Ben Longom a Tokym.

Sledujte náš web a pridajte sa na nasledujúce linky, na ktorých už okrem iného súťažíme o voľné vstupenky na párty:

facebook.com/events/582968908433145/
www.fb.com/reactioncontrol

rc14_web_600

Zdroj: Reaction Control