Sima Martausová nahráva nové CD a pripravuje slovenské turné!

Talentovaná skladateľka a speváčka Sima Martausová chystá nový album! Opäť ide o autorskú tvorbu mladej hudobníčky, ktorá je jej svojskou výpoveďou o dnešnom svete. Nadviaže ním na predošlú tvorbu, ktorou očarila celé Slovensko. Predchádzajúce albumy Simy Martausovej boli dokonca multiplatinové. Na štvrtom albume Simy bude 13 piesní, ktoré sa chystá so svojou kapelou predstaviť na jesennom turné po slovenských mestách. Na 23-och koncertoch predstaví nové CD, ale nebudú chýbať ani najobľúbenejšie skladby z predchádzajúcich albumov.

Zaujala textami, hudobným prejavom, ale aj pokorou a bezprostrednosťou. Na konte má dvojplatinu, získala ocenenia za Album roka, široká verejnosť aj odborná kritika ju označili za talent roka. Richard Müller a Tomáš Klus si ju ako hosťa pozvali na svoje koncerty, zaspievala si s Danom Bártom aj Janou Kirschner. Počas špeciálneho „Večera osobností slovenského umeleckého života“ pre Čechov a Slovákov vo Viedni sa predstavila na spoločnom pódiu s Milanom Lasicom a Pavlom Hammmelom. Sima Martausová momentálne pracuje v štúdiu a s „piatimi chlapmi v kapele“ nahráva nový album.

DSC_0533

Nový album bude podobný v tom, že piesne s kapelou aranžujeme v podobnom duchu ako doteraz, ale bude  predsa niečím iný. Objavia sa na ňom aj piesne, ktoré sme spracovali čisto len s klavírom alebo len s gitarou. Budú to veselé, hĺbavé, smutné, pokojné aj zaľúbené piesne,“ vraví s úsmevom Sima Martausová.

Nežným výzorom, silným hlasom a jedinečným podaním si charizmatická speváčka získava každé publikum. Nový album pokrstí v Bratislave a predstaví ho na celoslovenskom turné, ktoré odštartuje 21. septembra v Trenčíne.

„Veľmi si vážim, že sa o piesne môžem deliť s ľuďmi, ktorí si ich prídu vypočuť na naše koncerty. Keď vidím ako sa na mňa usmievajú a ako sa tešia, je to pre mňa tá najkrajšia odmena. Publikum vnímam ako rodinu, preto mi vždy plesá srdce, keď môžem byť s fanúšikmi. V lete sa budeme venovať dokončovaniu nášho albumu a zahráme si aj na niekoľkých festivaloch,“ uzatvára Sima Martausová. 

Už túto jeseň môžete Simu a jej kapelu v zložení Martin Gašpar – kontrabas, Igor Ajdži Sabo – bicie
Maťko Zajko –  gitara, ukulele a mandolína,
Pišta Lengyel – elektrická gitara a Martin Wittgruber – klávesy, a akordeón, vidieť a počuť na  koncertoch, kde predstavia nové piesne, ale aj známe hity. Vstupenky zakúpite v sieti predpredaj.sk alebo v miestnych pokladniach. Aktuálne informácie nájdete aj na: www.simamartausova.sk alebo na funpage: https://www.facebook.com/pages/SimaMartausová/306953752770387?fref=ts.

SIMA Martausová & band TOUR 2016:

21.9.   TRENČÍN – Piano club
22.9.   ŽILINA – Dom odborov
24.9.   RUŽOMBEROK – Kultúrny dom Andreja Hlinku
27.9.   LEVICE – CK Junior
28.9.   TRNAVA – Kino Hviezda
7.10.   BRATISLAVA + krst CD – Ateliér Babylon
23.10. NITRA – Nájomná jednotka 102
24.10. PRIEVIDZA – Kino Baník
25.10. MARTIN – Kino Strojár
26.10. NÁMESTOVO – Dom kultúry
27.10. DOLNÝ KUBÍN – MsKs
10.11.   ŽIAR NAD HRONOM – MsKC
19.11. POPRAD – Dom kultúry
20.11. KEŽMAROK – MsKS
21.11. BARDEJOV – Kino Žriedlo
22.11. PREŠOV – Kino Scala
23.11. KOŠICE – Historická radnica
24.11. MICHALOVCE – MsKS
26.11. LUČENEC – Synagóga
27.11. ZVOLEN – DK Podborová
28.11. BANSKÁ BYSTRICA  – Aula SZU
29.11. HLOHOVEC – Empírové divadlo
30.11. PIEŠŤANY – Kino Fontána

Zdroj: Propaganda House