Skladba „Master of Puppets“ od Metallicy znežnela, virtuózny huslista Marco Rajt k nej nakrútil dojímavý klip!

Huslista Marco Rajt, ktorý je označovaný za slovenskú Vanessu Mae v nohaviciach, nakrútil netradičný videoklip. Skladba „Master of Puppets“ od Metallicy v jeho husľovom podaní zjemnela a klip jej dodal ešte nežnejšiu podobu!

Hrá v ňom sám skvelý huslista v sprievode svojho 3,5-ročného syna, ktorý už v tomto veku prejavuje talent na hudbu. Scenár a réžia klipu bola v rukách kameramana Romana Reismüllera. Na jeho konci divákov čaká prekvapenie s dôležitou pointou. „Master of Puppets“ od Metallicy je na najnovšom albume  hudobníka s názvom „Master of Violin“. Je plný rockových a popových skladieb v jeho husľovom prevedení. Vypočujte si Metallicu v novom šate a pozrite si milý videoklip!

Drsná Mettalica zjemnela! Virtuózny rockový huslista Marco Rajt nahral jej „Master of Puppets“ v jedinečnom aranžmáne pre husle a nakrútil k nej nežný videoklip!

„Scenár a réžia klipu bola v rukách vynikajúceho kameramana Romana Reismüllera a jeho asistentky Janky Kubušovej, ktorí vždy odvedú kvalitnú prácu. Roman nakrúcal aj môj prvý klip „Welcome to the Jungle“ z rovnakého albumu „Master of Violin“. V klipe účinkujem ja a môj 3,5-ročný syn,“ vraví Marco Rajt.

2

Známa skladba Mettalicy v celkom novom šate sa nachádza na druhom albume fenomenálneho huslistu, ktorého prirovnávajú k Vanesse Mae. „Master of Violin“ je plný rockových a popových skladieb v husľovom prevedení. Skladba „Master of Puppets“ patrí k Marcovým obľúbeným a aj preto k nej nakrútil i videoklip.

„Klip má špecifickú charakteristiku. Celý dej sa odohráva na koncertnom pódiu v divadle, je ladený do tmavých farieb, cez ktoré efektne a rytmicky prenikajú žiarivé lúče reflektorov. Na konci skladby príde k veľkému prekvapeniu, kde vyvrcholia emócie skutočnej lásky a dôvod mojej umeleckej tvorby,“ dodáva  Marco Rajt.

4

Sám seba Marco Rajt označuje za rockera, ktorý sa však nebráni ani iným  žánrom. Jeho netradičné prevedenie moderných skladieb v husľovom podaní si nachádza stále širšie publikum.

„O tom, či sa do nejakej skladby pustím rozhoduje to, či je nabitá pozitívnou energiou, či z nej vyžaruje život. Dávam síce prednosť rockovej hudbe, no v poslednom období ma oslovilo aj viacero popových skladieb,“ uzatvára Marco Rajt.

3

Marco Rajt je skvelý slovenský huslista, ktorý pochádza z hudobníckej rodiny. Jeho otec vyučoval viacero hudobných nástrojov a k hudbe ho viedol od útleho detstva. Už ako malý vykazoval výnimočný talent. 8-ročný zvládal náročné skladby ako napríklad Korsakovov Let čmeliaka a podobne. Neskôr síce pri husliach zostal, no vybral si iný hudobný žáner. Vyštudoval žilinské konzervatórium. Debutoval albumom „Pop-Rock-Classic“. „Master of Violin“ je jeho druhým sólovým projektom. Viac informácií o aktivitách Marca Rajta nájdete na facebooku https://www.facebook.com/Marco-Rajt-402505693244193/?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: archív M. Rajta