Skupina Bloom nahráva svoj debutový album!

Ich hudba je farebná. Pohľad na speváčku okúzľujúci. A ich debut bude čoskoro na svete! Reč je o skupine Bloom, ktorá v týchto dňoch nahráva svoj prvý album.

Skupina Bloom, ktorá sprevádzala Katku Knechtovú na jej poslednom turné, je už dva týždne zavretá v štúdiu LVGNC a tvrdo pracuje na svojom debutovom albume.

„Pre väčšinu z náš je to veľká skúsenosť. Predsa len nahrávať album je iné kafe ako nahratie dema pre prezentačné účely. Nahrávame v štúdiu u Mareka Rakovického. Marek je veľmi svedomitý a poctivý, čo sa nám na ňom veľmi páči a jeho štúdio, čo sa Slovenska týka, má asi najlepší zvuk aký sme doteraz počuli. Album si produkujeme sami, ale aj Marek nám dáva cenné producentské rady, keďže sa nahrávaniu a produkcii venuje od „detstva“. Už sa nevieme dočkať výsledku,“ prezradila šarmantná speváčka Barbora Drahovská.

Debutový album ponesie názov „Let The Good Days Come“ a bude obsahovať 11 alebo 12 skladieb. O jednej pesničke skupina stále uvažuje, či ju dať alebo nedať na album.

www.youtube.com/watch?v=3wI4TLnIai8

„Zatiaľ to vyzerá tak, že na albume bude jedenásť skladieb. Rozmýšľame ešte nad jednou „A song for you“. Je to naša prvá pesnička, ktorú sme pre Bloom zložili a myslím, že by tam nemala chýbať. Aj keď sa nachádza už na našom demo albume z roku 2011. Uvidíme,“ zamyslela sa Barbora.

Ako hosť sa na albume predstaví Mária Kmeťková, ktorá svojou hrou na harfe obohatí dve skladby. Všetky pesničky na albume budú, tak ako sme u Bloom zvyknutí, v angličtine.

„Možno aj tým, že som podstatnú časť života prežila v zahraničí, je mi angličtina veľmi blízka a stala sa doslova mojou súčasťou. Čo sa týka Majky, určite by sa v našej tvorbe harfa uživila aj vo viacerých skladbách, lebo sa do nich krásne hodí, ale to si necháme na live koncerty niekedy v budúcnosti,“ dodala s úsmevom červenovlasá speváčka.

Skupina Bloom je na hudobnej scéne od roku 2010. Ich skladby sú zmesou jazzu, folku a bluesu. Na svojom konte majú jedno EP s rovnomenným názvom skupiny. Vystupovali na Bratislavských jazzových dňoch, klubovom Open Jazz Festivale v Novom meste nad Váhom, pred talianskym bluesmanom Robertom Ciottim, Mikulášskom jazzovom festivale i na multižánrovom festivale Waves Vienna vo Viedni. Skupina hrá v zložení Barbora Drahovská (spev), Lukáš Kyška (gitara), Jozef Yogi Graus (basa) a Igor Ajdži Sabo (bicie). Debutový album „Let The Good Days Come“ by mal vyjsť niekedy v novembri tohto roku.

Zdroj: Bloom