Skupina Čisté Tvary predstavuje sci-fi videoklip „Oblohy Iných Časov“, ktorý sa inšpiroval aj detským seriálom z 80-tych rokov „Pa a Pi“.

Kultová kapela Čisté Tvary prichádza s ďalším netradičným videoklipom. Nový vizuálny šat dostala skladba „Oblohy Iných Časov“. Skupina známa tým, že jej klipy sú malými umeleckým dielami, tentoraz zalovila v žánri sci-fi. Inšpiráciou bol tentokrát aj film Jiřího Trnku „Kybernetická babička“ či seriál pre deti „Pa a Pi“.

Autorom námetu, scenáristom a režisérom je opäť Marián Vredík, ktorý pre kapelu nakrútil už viacero medzinárodne úspešných videoklipov. Dominantným pocitom z  krátkeho filmu je stav beztiaže a istého nadhľadu.  Podobný zrejme zažíva astronaut, ktorý sa pozerá na Zem z vesmíru. Čisté Tvary sa chystajú na jar pokračovať v turné k albumu „Zem Nás Chce Čistých“. Plánujú navštíviť mestá, do ktorých sa nedostali vlani na jeseň.

Čisté Tvary si pre fanúšikov pripravili opäť niečo špeciálne! Nakrútili videoklip k skladbe „Oblohy Iných Časov“, ktorý je vlastne umeleckým sci-fi filmom.

„Singel „Oblohy Iných Časov“ je jednou z prvých skladieb, ktoré sme napísali na nový album „Zem Nás Chce Čistých“. Hrali sme ho už na jesennom turné v roku 2013. Iba text som potom mierne pozmenil a trochu sme sa v štúdiu pohrali s aranžmánom piesne, inak skladba ostala takmer rovnaká. Myslím, že dominantným pocitom z nej je stav beztiaže a istého nadhľadu. Nejaký podobný pocit, aký zrejme musí mať astronaut pozerajúci sa na Zem z vesmíru. To bolo aj východiskom pri videoklipe,“ vysvetľuje frontman kapely Juraj Péč.

Autorom námetu, scenáristom aj režisérom v jednej osobe je opäť Marián Vredík. Pre Čisté Tvary už nakrútil viacero klipov, ktoré si získali medzinárodné uznanie a dostali ceny na rôznych zahraničných festivaloch.

„Inšpiračných motívov ku klipu „Oblohy Iných Časov“ by sa našlo viac. Od Trnkovej „Kybernetickej babičky“ až po seriál „Pa a Pi“. Celkovo je ale žáner sci-fi neskutočne podnetný. Je to súčasná podoba mytológie. V minulosti si ľudia vysvetľovali záblesky na nebi ako anjelov, dnes v nich vidia Ufo,“ vysvetľuje režisér Marián Vredík.

CISTE_TVARY_2015_5000px-3

Singel „Oblohy Iných Časov“ pochádza z tretieho štúdiového albumu “Zem nás chce čistých“, ktorý viaceré ankety pasovali za jeden s najúspešnejších albumov uplynulého roku. Album obsahuje 11 skladieb, vrátane úspešných singlov „Prach Prikryl Nás“, „Dýchať Síru“ a „Plankton“. Nahrávku produkoval uznávaný slovenský producent a člen kapely Oskar Rózsa. O mix a mastering sa postaral americký zvukový inžinier a producent Scott Hull, ktorý má na konte spoluprácu s takými menami svetovej scény ako Sting, Bob Dylan, Lou Reed či Herbie Hancock.

„Scott Hull ho zároveň mastroval aj exkluzívne pre vinyl. Ten je vyrobený pomerne komplikovanou metódou, ktorá je v súčasnosti už v celku zriedkavá, ale zaručuje absolútne najkvalitnejší zvukový záznam ku akému sa dá dopracovať. Pre audiofilov to bude skutočná lahôdka,“ dopĺňa bubeník Matej Pliešovský.

Vlaňajší úspešný rok, keď Čisté Tvary vydali nový album a potešili fanúšikov koncertmi po celom Slovensku, chystajú už teraz mnoho ďalších noviniek. Asi najviac sa muzikanti tešia na jarnú časť turné k albumu „Zem Nás Chce Čistých“. Plánujú navštíviť mestá, do ktorých sa nedostali vlani na jeseň.  Kultové Čisté Tvary fungujú v zostave Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor. S kapelou hráva aj gitarista Adam Mičinec. Všetky aktuálne informácie nájdete na www.cistetvary.sk,  alebo na https://www.facebook.com/CistetvarySk?fref=ts.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.