Skupina Družina sa na festivale Červeník predstaví v novej zostave!

Skupina Družina je zosobnením esencie Červeníckych slávností spevu a hudby a ako taká nesmie chýbať na tohtoročnom festivale! Každoročné podujatie v obci Červeník totiž spája tradície s modernou hudbou a to isté robí aj Družina. Ponúka folklórne tóny v novom šate. Kapela v súčasnosti zažíva turbulentné obdobie avšak v tom najlepšom zmysle slova. Na Červeníckych slávnostiach sa predstaví v novom zložení. Po materskej dovolenke sa na post speváčky vrátila Danka Kurtíková Ferienčiková a skupina vymenila aj gitaristu a hráča na bicie. Doterajších členov kapely vystriedali Adam Mičinec a Tomáš „Hollub“ Krista. Družina sa plánuje v Červeníku poriadne rozdivočiť. Zahrá najväčšie hity vrátane piesní „Svieže rána“, „Trnki, trnki“, „Ta vypimo“, či „Počkaj boháču“. 51. ročník festivalu bude 5. a 6. augusta v Červeníku!

51. ročník Červeníckych slávností spevu a hudby sa nemôže konať bez kapely Družina! Tá je totiž zosobnením esencie toho, čo festival ponúka. Rovnako spája folklór s modernou.

Druzina (2006-08-31 Brno)_001

„Na festivale Červeník zahráme to najlepšie z našej tvorby, prierez od roku 2000 až doteraz. Naši fanúšikovia sa určite môžu tešiť aj na pieseň „Svieže rána“, ktorá v súčasnosti patrí k najznámejším. V Červeníku sme hrali už viackrát a vždy bola nálada úžasná. Je to festival s veľkou tradíciou a diváci to cítia. Vždy sa tešíme, keď dostaneme ponuku zahrať si na tomto krásnom festivale. Sme skupina, ktorá spája slovenskú ľudovú hudbu s 21. storočím a podľa nás je najlepšie takúto hudbu počúvať v prírode,“ teší sa líder Družiny Atila Béreš.

Družina sľubuje fantastickú zábavu, počas ktorej si návštevníci dobre zatancujú aj na ďalšie piesne kapely „Trnki, trnki“, „Ta vypimo“, či „Počkaj boháču“. Na festivale Červeník zahrá Družina v novom zložení.

Cervenik_Martin Magal 1

„Po materskej „dovolenke“ sa medzi nás vrátila speváčka Danka Kurtíková Ferienčiková. Som rád, že sa tak stalo a že môžeme nadviazať na veľké úspechy, ktoré Družina spolu s Dankou dosahovala,“ dodáva Atila Béreš.

„Pred 4 rokmi som si myslela, že sa s Družinou po 10 rokoch lúčim natrvalo. Nebolo to pre mňa ľahké, toľko spoločných zážitkov, skúseností a koncertov, sa nedá len tak zahodiť za hlavu. No prišli mi do cesty dôležitejšie veci a to rodina a veru som musela milovanú Družinu zavesiť na klinec. Keď mi Atila Béreš prednedávnom volal, či by som sa nevrátila späť a neskúsila to aj pri dvoch deťoch, dodal mi odvahu. Neváhala som a som späť. Veľmi sa teším na ďalšie koncerty, uvidíme čo na to povedia deti,“ usmieva sa Danka Kurtíková Ferienčiková.

Druzina (2006-08-31 Brno)_027

Na rodinnom festivale v Červeníku si na svoje prídu fanúšikovia všetkých vekových kategórií aj hudobných žánrov. Vystúpia rockové babičky Pussycat, ale tiež Beáta Dubasová, Zuzana Smatanová, Horkýže Slíže, Gladiator, HEX, Chinaski, Heľenine oči, Bystrík Band, Particles aj Martin Harich.

„Veľmi sa teším, s Červeníkom sa totiž každý rok spájajú skvelé kapely a hlavne praví fanúšikovia, ktorí sršia energiou. Ja osobne s Družinou najradšej koncertujem pod holým nebom. Energia, ktorá ide z ľudových piesní musí totiž ísť von, smerom ku všetkým. Má to pre mňa väčšiu šťavu, môžem sa odviazať a poriadne si to užiť,“ uzatvára s úsmevom Danka Kurtíková Ferienčiková.

Cervenik_Martin Magal 2

Družinu v roku 2000 založili slovenskí muzikanti – folkloristi, jazzmani a rockeri. Úpravami slovenských ľudových piesní si vytvorili štýl, ktorý nazvali ethnobeat. Rok 2016 je pre Družinu veľmi turbulentný. Okrem speváčky nastala zmena aj na poste gitaristu a aj za bicími nástrojmi. V súčasnosti hrá Družina v zložení: Danka Kurtíková Ferienčiková, spev, Miťa Almášiová, spev, Ján Šimiak, píšťala, fujara, Marek Konček, husle, Adam Mičinec, gitara, Atila Béreš, basgitara a Tomáš „Hollub“ Krista, bicie. Družina sa predstaví na 51. Červeníckych slávnostiach spevu a tanca v malej západoslovenskej obci v okrese Hlohovec 5. a 6. augusta. Vstupenky sa dajú zakúpiť v sieti Ticketportal.sk aj Predpredaj.sk (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6367/cervenik-2016) Festival Červeník prináša Agentúra Topfest.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.