Skupina Gladiátor má nový hit „Na kom ti záleží“!

Skupina Gladiátor predstavuje novú kladbu s názvom „Na kom ti záleží“! Kapela na čele s Mikom Hladkým vkročila po 5-tich rokoch od vydania ich zatiaľ posledného albumu “Hlavu maj hore” do novej tvorivej etapy. Výsledkom je ich nový rockový hit. Premiéra nového singlu je zároveň predzvesťou nového albumu. Skupina už pracuje aj na videoklipe k novinke „Na kom ti záleží“ a plánuje jesenné turné k novému albumu!

Fanúšikovia skupiny Gladiator sa dočkali! Obľúbená kapela predstavuje novú skladbu „Na kom ti záleží“. Pieseň zložil „gladiátorský“ tandem – Miko Hladký a Georgio Babulic. Novinkaje prvým singlom z pripravovaného albumu, ktorý vyjde na jeseň 2014.

„Skladba Na kom ti záleží, rovnako ako aj ostatné piesne z pripravovaného albumu vznikala počas našej päťročnej „albumovej“ prestávky. Máme veľkú chuť tvoriť, nahrávanie v štúdiu nám už celkom chýbalo…“ Hovorí Miko Hladký, autor hudby novej skladby a frontman skupiny Gladiator.

IKE_9723

Novinka z dielne Gladiator je o tom, ako ľudia dokážu bojovať s prekážkami v živote. Pri tvorbe skladby „Na kom ti záleží“ sa rockeri inšpirovali svojim okolím a ľudskými príbehmi.

Inšpirácia je všade okolo nás. Každý človek má originálny životný príbeh plný radosti, sklamaní, výhier aj prehier. A tom je aj nová pesnička – ako sa dokážeme popasovať s nástrahami v živote a kto pri nás v ťažších chvíľach stoji.“ Vysvetľuje Georgio Babulic, autor textu a bubeník skupiny Gladiátor.

K novému hudobnému počinu pripravuje skupina aj videoklip. Rockeri sa na nakrúcanie po piatich rokoch tešia.

„Priznávam, že sa oveľa lepšie cítime na koncertnom pódiu ako pred kamerami. Ale keďže je to už päť rokov od posledného klipu, verím, že to zvládneme. Som zvedavý, s akým nápadom príde režisér klipu.“ Teší sa Miko Hladký.

Skupina Gladiátor má množstvo plánov nielen v štúdiu, ale aj na pódiách. Okrem príprav nového albumu, plánujú slovenskí „Gladiátori“ počas leta absolvovať letné festivaly, kde naživo predstavia nový singel „Na kom ti záleží“. Vzhľadom na pracovnú vyťaženosť, musia skladby k novému albumu často konzultovať v aute na cestách.

„Nahrávky, ktoré si každý z nás pripravil doma, počúvame väčšinou cestou na koncert, a keď sa nám nejaká skladba zapáči, tak ju začneme v skúšobni nacvičovať, a potom sa objaví na novom albume. Leto bude tento rok veľmi hektické, okrem množstva koncertov, budeme nahrávať nove skladby a pripravovať jesenne turné k novému albumu. Veľmi sa však na to tešíme, lebo ľudia nám dávajú na koncertoch obrovský príval energie.“ Dodáva Miko Hladký.

IKE_9694

Rockovú formáciu Gladiator založili bratia Miko, Maroš a Dušan Hladký spolu s priateľom Georgiom Babulicom. Na konte majú 15 štúdiových, live a kompilačných albumov. V roku 2009 vydala skupina svoj dvanásty štúdiový album s názvom „Hlavu maj hore“, na ktorom sú rádiové hity „Hlavu maj hore“ a „ Neviem ťa nájsť“. V roku 2011 kapela zložila a naspievala pri príležitosti Majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku oficiálnu hymnu slovenskej hokejovej reprezentácie s názvom „Slovensko – Hokejová republika“. K 20. výročiu vydali rockeri kompilačný dvojalbum Gladiator 20 rokov – 1991-2011, absolvovali halové turné a odohrali vyše 200 koncertov. Všetko o skupine, novinkách a koncertoch skupiny Gladiator sa dozviete na www.gladiator.sk/ alebo facebookovej stránke https://www.facebook.com/pages/Gladiator/

Zdroj: Propaganda House s.r.o.