Skupina Hex boduje s novým singlom „Keď sme sami“!

Skupina Hex vie robiť hity! Opäť to dokázala  najnovším singlom „Keď sme sami“. Pieseň je na svete necelý mesiac a podľa oficiálneho rebríčka patrí k najhranejším skladbám v slovenskom éteri. Hexáci k letnej skladbe stihli už zverejniť aj klip, ktorý má vyše 45 tisíc prezretí!

Skupina Hex má úspešný nový letný singel! Skladba „Keď sme sami“ je treťou najhranejšou slovenskou skladbou v radiách a prvou po slovensky spievanou piesňou. Autorsky sa pod skladbu podpísal zohratý tandem Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži.

„Na nový singel máme veľmi dobré reakcie od priateľov, kolegov hudobníkov aj na internete. Pozitívna odozva ma samozrejme teší. Ono je to alchýmia, všetky piesne majú v sebe podobné zakladné kamene – rytmus, melódiu, harmóniu. Ale len niektoré dokážu niečim zvláštnym osloviť väčšiu skupinu ľudí a to potom voláme hit. Dúfam, že to bude aj prípad skladby „Keď sme sami“.“ Teší sa spevák a autor hudby Peter „Ďuďo“ Dudák.

„Je to fantastický pocit, som z toho dojatý. Lebo čo iné môže byť pre hudobníka väčšou satisfakciou, ako to, že sa jeho pesnička páči!” Dodáva autor hudby a textu Martin „Fefe“ Žúži.

Hexáci už stihli na nový singel „Keď sme sami“ vymyslieť aj klip. Ide o videoklip z nahrávania v štúdiu, ktorý pripravil a postrihal bubeník Hexu Tibor Szabados.

„Napriek tomu, že je to „making of“ video, ktoré sme si urobili pre vlastné potešenie, tak už má vyše 45 tisíc prezretí. Čo je pre nás veľmi príjemné. Lebo je to iná pesnička, na akú sú ľudia u nás zvyknutí.  Reakcie sú veľmi pozitivne – vidno, že vás hudba baví a urobili ste pesničku, ktorá sa vám ako 40-nikom hodí! Tak možno toto bude ďalší medzník v našej kariére…“ S úsmevom konštatuje basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Nová skladba „Keď sme sami“ sa objaví na špeciálnej výberovke, ktorú Hexáci plánujú vydať na jeseň! Bude obsahovať novinku a bonusové CD, ktoré nahrajú spriatelené skupiny Para, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco alebo Polemic. Po prvý krát predvedú Hexáci novinku naživo na festivale Žákovic Open, ktorý vypukne 26. do 27. júla.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Tibor Szabados