Skupina HEX má nový energický jarný singel BEH!

Skupina HEX pripravila pre fanúšikov novú energickú skladbu! Singel s názvom „Beh“ vznikol pôvodne ako hymna pre bratislavský maratón, ktorí chalani z HEXu nedávno absolvovali. Nový jarný hit „Beh“ napísal a zložil gitarista Martin „Fefe“ Žúži. Peter „Ďuďo“ Dudák dotvoril refrén a novinku zaranžoval.

Dychovú sekciu pomohli HEXu nahrať kamaráti zo skupiny Polemic. HEXáci, ktorí vyše 25 rokov spoločne bežia po úspešnej hudobnej dráhe, zahrajú novinku naživo už 2. mája na Bratislavskom majálese!

Skupina HEX má nový energický singel s názvom „Beh“! Skladbu nahrala úspešná kapela pre bratislavský maratón, ktorý HEXáci aj zabehli. Jarný song „Beh“ napísal a zložil Martin „Fefe“ Žúži. Peter „Ďuďo“ Dudák dotvoril refrén a novinku zaranžoval.

„Pesnička samotná má skoro 4 roky. Keď nás chalani z bratislavského maratónu oslovili, mali predstavu, že pesnička by mohla byť v modernom country štýle. Spomenul som si, že táto staršia vec by sa mohla hodiť. Po návrate z Thajska sme sa s Ďuďom pustili do nahrávania.“ Prezradil skladateľ a gitarista Martin „Fefe“ Žúži.

„Idea bežeckej hymny sa nám páčila, pretože viacerí sa behu aktívne venujeme. Ja som dotvoril refrén a dal dokopy aranžmán. Už počas nahrávania som si hovoril, že je to chytľavá , rytmická a „hecovacia“ skladba, takže by z toho mohol byť aj jarný singel HEXu.“ Vysvetlil spevák a gitarista Peter „Ďuďo“ Dudák.

Pri nahrávaní novej skladby pomohli hudobníkom z HEXu kolegovia zo spriatelenej skupiny Polemic. Navyše fanúšikovia si budú môcť novinku čoskoro nielen vypočuť, ale aj pozrieť. HEXáci plánujú k singlu „Beh“ nakrútiť aj videoklip.

HEX_IMG_6843

„Pieseň aj klip bude o behu životom a zdolávaní výziev, ktoré prináša. Dychovú sekciu nahrávali Petko, Pepe a Ľubo z Polemicu, za čo im pekne ďakujeme. Klip plánujeme nakrúcať už čoskoro a chopí sa ho opäť Jožko Koháry, ktorý režíroval aj náš posledný klip k piesni „Keď sme sami“. Vysvetlil basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.  

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Martin „Fefe“ Žuži sa venujú behu rekreačne. Na bratislavskom maratóne  zažili veľa zábavy.

„Som bežec asi 5 rokov. Behávam zásadne ráno a niekedy mám obdobia, že aj štyri krát do týždňa. Na maratóne som preberal štafetu od jedného z najlepších maratóncom na Slovensku, Borisa Csibu. Okamžite mi zmizol v diaľke a desiatky ďalších ozajstných bežcov ma predbiehali. Po mne išiel Yxo, ktorý nenašiel Ďuďa. Prebehol další jeden a pol kilometra a musel sa vrátiť na odovzdávku.“ Smeje sa Martin „Fefe“ Žúži.

HEX_IMG_6845

HEXáci, ktorí spoločne bežia životom vyše 25 rokov, tak majú okrem hudby aj spoločné športové zážitky.

„Umiestnili sme sa v prvej polovičke pretekárskeho poľa. Celý pretek bol pre nás v zmysle upraveného olympijského hesla „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a prekonať sa.“ So smiechom doplnil Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

„Ja osobne som behával na základnej vojenskej službe, aj to z donútenia. Potom už len zopár krát na MHD.“ Vtipne uzavrel bubeník Tibor „Tÿbÿke“ Szabados.

HEX zahrajú nový singel „Beh“ po prvýkrát naživo 2. mája na Bratislavskom majálese. Kapelu teraz čaká festivalové leto, vystúpia na Topfeste či na festvale Žakovic Open, ktorý tento rok oslavuje 15. výročie. Kapela je na scéne od roku 1989 a hrá v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žúži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje.  Všetky novinky a zaujímavosti o kapele HEX nájdete na https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL a www.hex.sk.

HEX_BEH_SINGEL

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Peter Spurný