Skupina Hex odohrala už šiesty Bratislavský majáles!

Skupina Hex miluje Bratislavu a Bratislavčania zasa milujú Hexákov! Preto sa už šiesty ročník Bratislavského majálesu nezaobišiel bez jednej z najobľúbenejších bratislavských kapiel. Skupina Hex opäť predviedla dokonalý koncertný zážitok. Líder Yxo zažiaril nielen ako hudobník ale aj ako šikovný moderátor!

Medzi každoročné ťaháky Bratislavského majálesu patrí neodmysliteľne skupina Hex. Kapela odohrala všetky ročníky obľúbenej akcie! Aj tento rok si fanúšikovia Hexákov prišli na svoje. Hexáci sa postarali o skvelú zábavu a atmosféru. Vynikajúci koncertný zážitok ocenili fanúšikovia obrovským potleskom.

„Hralo sa mi super! Dobrá akcia, pekné počasie a skvelé publikum. Podľa mňa boli výborní diváci! Nato, že sme hrali počas majstrovstiev sveta v hokeji, to bolo naozaj super!“ Nadšene opisuje spevák Peter „Ďuďo“ Dudák.

Známe piesne „Maťo a Linda“, „V piatok podvečer“ či „Nikdy nebolo lepšie“ spievalo celé publikum na nábreží Dunaja.

„Na takýchto akciách sa snažíme vybrať pesničky ktoré ľudia poznajú, aby to bola pre nich zábava! Nechceme ich trápiť novými vecami, ktoré nepoznajú. Mali sme dobrý zvuk a publikum fantasticky reagovalo!“ Konštatuje gitarista Martin „Fefe“ Žúži.

Hexáci sa postarali o skvelú zábavu. Fanúšikovia na Tyršovom nábreží si dokonca zatancovali. Basgitarista Yxo dokázal, že nemá len hudobný talent. Počas šiesteho ročníka Bratislavského majálesu sa predviedol aj ako šikovný moderátor. Novú úlohu si užíval!

„V úlohe moderátora sa cítim veľmi dobre, aj keď nie som klasický moderátor. Organizátori akcie sú moji dlhoroční priatelia. Možno si ma vybrali práve preto, že nechceli strojeného moderátora, ale taký nazveme to, že ľudovejší typ… Mám rád ľudí, ktorí chodia na takéto akcie. Mám pocit, že sa rozprávam s priateľmi a preto to pôsobí, že to ide ľahko.“ S úsmevom opisuje basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Skupina Hex je na hudobnej scéne od roku 1990 a hrá v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žuži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje. Kapela Bratislavským majálesom odštartovala letnú sezónu, ktorá bude pokračovať na slovenských festivaloch. Okrem toho chystá nové skladby a pre fanúšikov pripravuje výberový album.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Dáša Šimeková