Skupina HEX vyráža po prvýkrát v histórii na akustické turné!

Skupina HEX vyráža na turné! Pre fanúšikov si po prvýkrát v histórii pripravila akustickú šnúru! HEXáci zahrajú najväčšie hity „Keď sme sami!, „Maťo a Linda“, „V piatok podvečer či „Nikdy nebolo lepšie“ v nových jedinečných aranžmánoch. S KEĎ SME SAMI ACOUSTIC TOUR sa HEX predstavia v 8-ich slovenských mestách od Levíc až po Michalovce a po každom koncerte budú podpisovať výberovku v tvare knihy VŠETKO NAJLEPŠIE!

Bratislavská skupina HEX má za sebou úspešný rok! Na konte má mehagit „Keď sme sami“, ktorý sa stal najhranejšou slovenskou skladbou roka. HEXáci vydali výberový album v tvare knihy VŠETKO NAJLEPŠIE a teraz si pre fanúšikov pripravili exkluzívne akustické turné!

20140315_128 

„Idea akustického hrania mi napadla koncom roka 2013, potom, čo sme si to s chalanmi párkrát  vyskúšali. Páčila sa mi tá voľnosť, možnosť meniť piesne za jazdy a iné tempo koncertu. A v neposlednom rade netreba so sebou nosiť toľko rárohov… Tak sme si vybavili pekné gitary Furch a ideme na to.“ Vtipne vysvetľuje spevák Peter „Ďuďo“ Dudák.

HEXáci vyrážajú na akustické turné po prvýkrát v histórii! S KEĎ SME SAMI ACOUSTIC TOUR zavítajú do 8-ich miest od Levíc až po Michalovce.

 

„Na turné v takomto duchu ideme naozaj prvý raz. Keďže nás ľudia za tie roky mali možnosť vidieť v tej elektrickej rock´n´rollovej verzii, povedali sme si, že je čas na zmenu. Chceme ukázať fanúšikom aj intímnejšiu tvár našich pesničiek. To, že hexácke skladby majú silu aj v takomto šate, sme si overili nedávno na jednom benefičnom koncerte. Bez veľkej aparatúry sme dokázali strhnúť vyše 700 ľudí, ktorí nás nechceli pustiť z pódia.“ Teší sa basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados si pre fanúšikov pripravili nové akustické úpravy najväčších hitov. Tešiť sa môžu na hity „Keď sme sami“, „Maťo a Linda“, „V piatok podvečer či „Nikdy nebolo lepšie“!

20140315_361

„Pesničky sme oholili úplne na kosť. Na turné berieme len dve akustické gitary a jednu akustickú basgitaru. A cajon, čo je vlastne taká perkusia, na ktorej nám Tybyke bude držať rytmus. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na spontánnosť  koncertov, je dosť možné, že si zahráme prevzaté skladby či iné špeciality, ktoré si hrávame pri cestách autom po Slovensku.“ Konštatuje basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský. 

Kapela HEX teraz zarezáva v skúšobni. Nové verzie skladieb vyžadujú dôkladné skúšanie a vylepšovanie.

20140315_210

„Stretávame sa u nás v štúdiu a skúšky si nahrávame, aby bol výsledok čo najlepší. Veľmi sa na turné teším. Okrem skúšania s kapelou aj behám, aby bola kondička…“ Prezradil Peter „Ďuďo“ Dudák.

„Teším sa, že sa znova uvidíme s našimi fanúšikmi. Koncom minulého roka sa nám podarili dva naozaj skvelé koncerty v Bratislave. Už vtedy sme si povedali, že tú užasnú atmosféru musíme priniesť aj do ďalších miest. Okrem hitov z výberovky im predstavíme aj staršie pesničky, ku ktorým sa možno doteraz nedostali.“ Dodáva Yxo.

20140315_152

HEXáci si na turné berú tričká, CD-čka a knižky VŠETKO NAJLEPŠIE, ktoré budú po každom koncerte podpisovať. Nenechajte si ujsť unikátne KEĎ SME SAMI ACOUSTIC TOUR 2014, vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal, na www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

KEĎ SME SAMI ACOUSTIC TOUR 2014
24.4.       Banská Bystrica – hotel LUX
25.4.       Žarnovica-  Alžbetka
26.4.       Levice – Miami Club
21.5.       Nové Mesto nad Váhom- Blue Note
22.5.       Poprad -Cafe Razy
27.5.       Brezno – klub Sirius
28.5.       Košice – Ges club
29.5.       Michalovce – Veľká sála MsKS

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko