Skupina IMT Smile si v dvoch live videách zaspomínala na svoje narodeninové koncerty hiSTORY.

Veľkolepé koncerty IMT Smile, počas ktorých skupina oslávila svoje dvadsiate narodeniny, znovu ožívajú. Skupina predstavila videoklipy Niekto ako kráľ a Kapela, ktoré boli zostrihané z obrazového materiálu koncertov hiSTORY.

Sú koncerty, ktoré majú svoj začiatok a koniec. Koncerty, ktoré sa odohrajú, ľudia zatlieskajú a tým to končí. Ale existujú aj koncerty, ktoré aj napriek tomu, že skončia, stále v človeku znejú. A presne také boli narodeninové koncerty skupiny IMT Smile.

Všetky štyri koncerty, ktoré navštívilo viac ako 30 000 ľudí, boli do posledného miesta vypredané. Išlo o hudobnú udalosť, ktorá sa v takomto zložení asi už nikdy nezopakuje. Predsa, vidieť na jednom pódiu pôvodnú zostavu IMT Smile s Katkou Knechtovou, Martinom Valihorom, Lúčnicou, Michalom Hudákom, Mariánom Čekovským a ďalšími sa nestáva veru každý deň.

Počas narodeninového programu hiSTORY, ktorý vyšiel aj na 2CD hiSTORY LIVE, zaznelo 20 skladieb. Nechýbajú medzi nimi tie najväčšie hity skupiny vrátane piesní Niekto ako kráľ a Kapela. A práve k týmto dvom skladbám skupina nahrala koncertné videoklipy.   

„Pôvodne sme nemali v pláne nakrútiť žiaden videoklip z hiSTORY, ale na popud fanúšikov sme sa nakoniec rozhodli, že z materiálu, ktorý sme natočili, zostriháme dva spomienkové klipy,“ prezradil Ivan Tásler.

V oboch klipoch je zachytené to, kvôli čomu sa chodí na IMT Smile – energia a charizma Ivana Táslera. Jeho oči sú plné radosti, nadšenia a vďaky za to, že kapela ma už dvadsať rokov takých skvelých fanúšikov.

V piesni Niekto ako kráľ sa okrem Lúčnice predstaví v plnej kráse aj dychová sekcia IMT Smile, skvelý trubkár Pali Jeňo a úžasný saxofonista Mário Gapa Garbera. V songu Kapela zas ukáže svoje zručnosti bývalý gitarista Viktor Špak, ktorý si v závere piesni ľahne na pódium a ukončí skladbu skvelým sólom.

Skupina IMT Smile odohrala projekt hiSTORY na štyroch koncertoch (13.-14. december, Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu a 16.-17. december, Košice, Steel Aréna). Režisérom všetkých koncertov bol Ján Ďurovčík.

IMT Smile : www.imtsmile.com
Facebook hiSTORY : www.facebook.com/IMTSMILEhiSTORY/

Zdroj: Universal Music s.r.o.