Skupina Jeno´s Brothers vypúšťa do sveta nový singel z pripravovaného albumu Colours.

Od popu, cez funky až po rock – taký je nový album humenskej skupiny Jeno´s Brothers, ktorý vyjde na začiatku decembra tohto roku. Platňa s názvom Colours vznikala štyri roky a obsahuje mix rôznych štýlov, výpovedí a zážitkov kapely. Colours však nie je len o hudbe. Je to spojenie hudobného a výtvarného umenia. Podieľalo sa na ňom viacero výborných muzikantov a aj výtvarníčka Katarína Prídavková. Slovenská umelkyňa, ktorá pôsobí v Indonézii, vytvorila pre kapelu booklet celého albumu na základe emócií z hudby, vízii autorky a predstáv zoskupenia. Na albume je desať piesní a pilotným singlom, s ktorým Jeno´s Brothers práve prichádzajú do slovenského éteru, je pieseň Get the dance.

jenos-brothers-2016

Pesničku predstavil gitarista a spevák kapely Lukáš Jeňo. „Get the dance je pieseň tanečného charakteru. Za posledné  roky sme prišli na to, že  nám viac sedí tanečnejší štýl, v ktorom sa cítime doma a vnímame to aj na našich koncertoch, kde je na to najlepšia odozva.“ Ako ďalej uviedol, hudbu k piesni si robili sami, text im napísal Robo Haško. Na nahrávaní singlu Get the dance sa podieľalo množstvo ľudí z hudobníckej brandže. Medzi inými to bol aj trumpetista– Pali Jeňo (menovec členov kapely), Michal Lorinc, Ďuri Kováč, Peter Telepčák i Stano Čorej.

Humenčania sa môžu pochváliť aj videoklipom, ktorý k piesni natočili koncom leta na Domaši a Šírave. „V klipe si zahralo viacero ľudí. Sú tam naši známi: náš dobrý priateľ-  kňaz, kamoš kuchár z nášho obľúbeného podniku, kamarátka čašníčka z kúpaliska, kde sme chodili v lete, žiaci zo školy, na ktorej učíme, miestny futbalový klub a mnoho ďalších,“ načrtol Lukáš a dodal, že na nakrúcaní videoklipu bolo zaujímavé najmä to, že nikto z tých ľudí pieseň Get the dance predtým nepočul. „My sme im ju pustili presne vtedy a oni na ňu mali  tancovať. Išlo o zachovanie autenticity a spontánnej radosti v danom momente . A myslím si, že to účel splnilo, veď posúďte sami,“ doplnil na záver.

redakciu informoval za skupinu Jeno´s Brothers Edo Kopček
Foto: Maruška Jeňová