Skupina Kvety v podpaží rozkvitla s novým singlom „V záhradách“, naživo ho predstaví na TOPFESTe!

Východoslovenská kapela Kvety v podpaží dotiahla svoju poetiku do dokonalosti. Fanúšikom predstavuje nový singel “V záhradách“, ktorá je spomienkou na detstvo a časy strávené v záhradách starých rodičov. Melódiu zložil líder skupiny Martin Lechman a autorom textu je Peter Filčík.

Nový singel pochádza z albumu Skorocel, ktorý je už všetkým k dispozícii na hudobných kanáloch Itunes a Spotify. Mladí hudobníci pieseň „V záhradách“ zahrajú aj na najväčšom rockovom festivale TOPFEST, kde vystúpia po prvýkrát. Roztočte to s Kvetmi v podpaží a užite si s nimi skvelú TOPFESŤ-ácku atmosféru. Vidíme sa na letisku v Piešťanoch už dnes!

Východoslovenská kapely Kvety v podpaží vyrukovala pred letnou sezónou s novým singlom! Piesňou “V záhradách“ nostalgicky spomína na časy dávno minulé, ktoré sa môžu vrátiť len prostredníctvom umenia.

KVP_color_2

„Na tejto pesničke sme sa podieľali všetci členovia skupiny. Základný námet a melódiu som priniesol ja, text famózne napísal Peťo Filčík po tom, ako som mu naznačil o čom by skladba asi mala byť. Singel  je o pocitoch, ktoré máme keď spomíname na detstvo a časy s tým spojené v záhrade starých rodičov. Skladbou „V záhradách“ sme vlastne ukončili zverejnenie všetkých našich skladieb a album Skorocel je kompletne verejne dostupný na všetkých hudobných portáloch ako je Itunes či Spotify. Cez leto by sme okrem koncertov radi nahrali ďalšie skladby na nový album, na ktorom bude oveľa viac piesní. Nevieme sa dočkať,“ hovorí líder kapely Martin „Lecho“ Lechman.

Kvety v podpaží zaujali klipom k singlu „Prázdne slová“, v ktorom sa Martin Lechman kvôli láske ponoril uprostred zimy do ľadového jazera. V rádiách sa hrá aj ich pieseň „Vytesané v kameni“. Chalani majú pred sebou pracovné leto. Čaká ich mnoho koncertov pod holým nebom a po prvý raz vystúpia dokonca aj na najväčšom rockovom festivale TOPFEST!

„Na TOPFESTe chceme divákom komplexne predstaviť našu autorskú tvorbu. Zahráme niekoľko piesní z albumu Skorocel a určite medzi nimi nebude chýbať ani singel „V záhradách“. Festivaly máme veľmi radi, je to úplne iný systém hrania a zvuku. Na TOPFESTe budeme hrať dokonca za tmy a to našim piesňam dodá tú správnu atmosféru,“ teší sa Martin Lechman.

Sympatickí Východoslováci sa plánujú na festivale rozdivočiť. Atmosféru TOPFESTu si chcú dokonale užiť a zostanú tam aj po svojom vystúpení.

„V Kvetoch počúvame každý inú hudbu. Ja som napríklad vyrástol na hudbe Deža Ursinyho, Richarda Müllera, na textoch Ivana Štrpku. Ich nálada mi bola a stále je veľmi blízka, filozofia ich hudby tiež. Osobne však považujem za dôležité počúvať celé spektrum hudobných žánrov. Open air akcie sú skvelé. Pre nás je totiž najdôležitejšia symbióza. Naše hranie a pesničky sú našou „ponukou“ pre divákov a veľmi sa tešíme, keď sa to celé spojí. Leto, slnečné lúče, krásne zážitky. To k letu a k festivalom neodmysliteľne patrí. Bude to skvelé,“ uzatvára Martin Lechman.

Kvety v podpaží sú mladou skupinou, ktorá sa dostáva do povedomia stále viac. Kvety v ich názve symbolizujú niečo pestré, farebné, tak ako ich hudba. Kapela hrá v zostave Martin „Lecho“ Lechman,  Ján Lechman a Filip Kluknavský. Na TOPFESTe, ktorý sa začína už dnes a potrvá do soboty 2. júla, vystúpia Kvety v podpaží v piatok. Všetky aktuálne informácie nájdete na https://www.facebook.com/kvetyvpodpazi/?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.