Skupina Masterplan na čele s bývalým členom Helloween odpáli v Banskej Bystrici jedinečnú metalovú šou!

Nemecká kapela Masterplan mieri na Slovensko! Masterplan zahrá v pozmenenej zostave, ktorú si priaznivci vychutnajú iba na Slovensku. Bývalí členovia legendárnej skupiny Helloween, Michael Kiske, Kai Hansen a Roland Grapow plánujú, že spoločne odpália niekoľko najväčších hitov svetoznámej kapely.

28. mája 2015 predvedú Masterplan v Banskej Bystrici vynikajúcu 70-minútovú šou so špeciálnym prekvapením v podobe hosťa. Nenechajte si ujsť rockovo – metalový maratón hviezd Accept, Unisonic a Masterplan!

Už 28. mája zažije Slovensko jedinečnú metalovú nádielku! Na jednom pódiu sa stretnú svetové metalové kapely Accept, Unisonic a Masterplan. Líder skupiny Masterplan a bývalý člen kapely Helloween Roland Grapow sa už slovenského publika v amfiteátri Banskej Bystrice nevie dočkať.

MP_NI_P03

„Na Slovensku hráme vždy veľmi radi. Pripravujeme veľkú šou s priateľmi okolo nás, pred nami a tiež v zákulisí. Slovenskí fanúšikovia nás vždy veľmi vrelo privítajú a ja sa nemôžem dočkať tej živej párty na budúci týždeň. Zahráme približne 70 – minútový koncert a budeme mať na túto príležitosť aj špeciálneho hosťa.“ Hovorí s úsmevom Roland Grapow, líder kapely Masterplan.

Metaloví velikáni Masterplan a Unisonic uvažujú aj o spoločnom vystúpení a tešia sa na stretnutie v zákulisí! Roland Grapow z Masterplan v roku 1988 totiž nahradil Kaia Hansena z Unisonic v legendárnej kapele Helloween. So skupinou absolvoval v roku 1989 aj americké a japonské turné. Ostrieľaný gitarista a líder kapely Masterplan, Roland Grapow má stále rád svoje hudobné idoly.

„Mám rád väčšinu mojich starých idolov. Milujem hudobníkov ako Ritchie Blackmore, Mark Farner, Michael Schenker, Uli Roth, Brian May, Stevie Ray Vaughan, John Sykes, Eddie Van Halen a veľa ďalších. Moje najobľúbenejšie skladby od Helloweenu sú „Eagle fly free“, „The chance“, „The dark ride“ a množstvo iných . Či si hity Helloweenu zahrám v Banskej Bystrici spoločne s Kaiom Hansenom a Michaelom Kiske? To závisí na nich, musia mi povedať.” Smeje sa Roland Grapow.

Očakáva sa, že bývalí členovia skupiny Helloween, Michael Kiske, Kai Hansen a Roland Grapow, potešia fanúšikov aj hitmi z najúspešnejšieho albumu Helloweenu „Keeper Of The Seven Keys“. Keďže Unisonic na predošlých koncertoch zahrali 7 skladieb skupiny Helloween, je jasné, že niekoľko z nich odznie aj v Banskej Bystrici. Vzhľadom na to, že Michael Kiske z Unisonic hosťoval na prvom albume kapely Masterplan, pravdepodobnosť prvého spoločného vystúpenia je veľmi vysoká.

MP_NI_P06

„Dohaduje sa spoločné hranie niekoľkých piesní, bolo by to ďalšou raritou pre najlepších fanúšikov na svete. Veríme, že si to slovenské publikum aj na koncerte vyžiada, ale téma je už na stole. Zostava Masterplan bude jemne pozmenená, no v takejto zostave si Masterplan fanúšikovia pozrieť iba na Slovensku. Kto vystúpi za klávesami a basgitarou, to sa ešte uvidí.“ Uzavrel Ján Poliak z agentúry EPG.

Masterplan je nemecká power metalová kapela, ktorú v roku 2001 založil bývalý gitarista skupiny Helloween, Roland Grapow. O dva roky neskôr uviedla kapela Masterplan na trh eponymný album, na ktorý nadviazala štúdiovkami Aeronautics (2005), MK II (2007), Time To Be King (2010) a Novum Initium (2013). Aktuálne plánuje Masterplan vydať prvé live DVD. Po lete sa metalová hviezda chystá nahrať nový štúdiový album. K novému albumu pribudne bonusové CD so skladbami kapely Helloween.

Nenechajte si ujsť tri svetové metalové tornáda Accept, Unisonic a Masterplan už 28.mája 2015 v Banskej Bystrici. Vstupenky si môžete zakúpiť prostredníctvom siete Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20451.

Accept plagat A3 RGB

Zdroj: Propaganda House s.r.o.