Skupina No Name dostala Cenu mesta Košice za prínos k popularizácii mesta na Slovensku i v zahraničí!

Skupina No Name má na konte ďalší skvelý úspech! Mestské zastupiteľstvo v Košiciach jej udelilo Cenu mesta Košice. Obľúbenú kapelu ocenili za významné úspechy na hudobnej scéne a prínos k popularizácii mesta Košice na Slovensku i v zahraničí. Ocenenie si chalani z No Name vyžiadali vyrobiť v 6-tich origináloch pamätných listov. 

Šestica Košičanov odolala mnohým ponukám presťahovať sa a zostáva verná svojmu mestu. Timkovci podporujú aj mnohé charitatívne projekty a akcie, ako aktívni bežci sa zúčastňujú na Medzinárodnom maratóne mieru. Sú príkladom pre mladých Košičanov, že sa v tomto východoslovenskom meste oplatí zostať, tvoriť aj presadiť sa. Za to si No Name od Mestského zastupiteľstva v Košiciach vyslúžili Cenu mesta Košice.

„Vždy nás poteší, ak z množstva navrhovaných padne “ortieľ” ocenených práve na nás. Niektoré ceny máme u nás doma u rodičov, na našom klavíry, kde vznikali, prvé hitovky „Sestra“, „Žily“, „Hľadám“. Niektoré máme porozdelované po súčasných domácnostiach. Ale pri tejto cene sme si vyžiadali vyrobiť šesť originálov pamätných listov. predsa len, vraví sa, že doma nikto nie je prorokom a táto cena je “od vlastných“,“ neskrýva radosť Igor Timko.

Zásluhu na formovaní osobitého štýlu skupiny má Igor Timko, ktorý spolupracuje aj so Staromestským divadlom pri inscenácii Petra Raševa „Sanatórium“ a tiež so Štátnym divadlom v Košiciach. Aktuálne kapela No Name spolupracuje aj na projekte „Rómeo a Júlia“ na scéne JORIK.

„Vraví  sa že, „keď človek zistí, prečo vlastne ľúbi, v tej chvíli ľúbiť prestáva…“ neviem teda konkretizovať , prečo mesto Košice a hlavne ľudí v nich máme radi, no zamilovávame sa čím ďalej, tým viac,“ prezradil Igor Timko.

No Name  založili 26. augusta 1996 v Košiciach. Zakladajúcimi členmi boli Viliam Gutray a traja bratia Timkovci – Igor, Roman a Ivan, ktorých časom doplnili na súčasnú šesticu Dušan Timko a Zoltán Sallai. Ako mladá študentská kapela nadšencov s víziou hudobnej budúcnosti sa s piesňou „Môj kamoš“ prihlásila do autorskej súťaže Rádia Regina Košický zlatý poklad ´96, ktorú vyhrala. Kapela sa ako zástupca Slovenskej republiky nominovala na medzinárodnú súťaž o Bratislavskú Lýru´97 a stala sa priamym finalistom. Skutočný prielom v kariére prišiel v roku 2000 s albumom „Počkám si na zázrak“. No Name už vyše 20 rokov žnú úspechy doma aj za hranicami Slovenska. Momentálne chystajú pre fanúšikov turné.

„Finalizujeme termíny a koncertné miesta na jar 2019, kedy odohráme akustické turné Dermacol NO NAME Tour. Pred rokom a pol sme oslávili 20 rokov kapely veľkými koncertami, teraz sa vraciame k akustickým koncertom na sedenie. Dovedna sa zastavíme v 25-tich slovenských a českých mestách,“ plánuje Igor Timko.

Pracovitosť, snaha o zdokonaľovanie sa, zodpovednosť, stabilná zostava i vlastná autorská tvorba prinášala svoje ovocie v podobe vypredaných hál, popredných umiestnení na Zlatých slávikoch i cien za najžiadanejšiu kapelu v rádiách. Už po desiatykrát kapela získala v Českej republike prestížne ocenenie Slávik bez hraníc, čím dokázala, že je najúspešnejším slovenským interpretom za riekou Morava. Aktuálne vydali No Name prvý unikátny „BOX“  NO NAME 1998 – 2018. Dvanásť diskov obsahuje všetky radové albumy a najvýznamnejšie DVD. Kapela No Name hrá v zostave Igor Timko, spev, Dušan Timko, gitara, Ivan Timko, bicie, Roman Timko, gitara, Vilo Gutray, basa a Zoli Šallai, klávesy. Viac informácií o skupine No Name nájdete na www.no-name.sk 

Zdroj: TS