Skupina Sektor4 vnáša nový vietor do slovenského nu-metalu

Šesťčlenná banda hrajúca rock/metal s prvkami hip-hopu a elektronickej hudby, sa začala pomaly formovať v rokoch „kovidových“ , kedy líder Patrik Eichenberger (spev, rap) začal oprašovať svoje staré piesne a texty. Skupina postupne prešla pár personálnymi zmenami a staré piesne začali naberať nový aranžmán.

Sektor4 sa uviedol v októbri 2022 prvým singlom Svet mi lieta, ktorý chalani nahrávali v štúdiu Randal Records u Jimiho Cimbalu. Postupne pribúdali ďalšie skladby Všetko je preč,  Party Hard a Život je jazda.

Patrik priblížil práve  neľahký vznik skladby Život je jazda. „Samotná pieseň vznikala veľmi dlho, boli rôzne verzie a do štúdia sme išli s tým, že nahrám dve slohy a tretia sloha bude patriť hosťovi (spevákovi/speváčke). Nakoniec mi v štúdiu hovorí náš gitarista, či neskúsim vymyslieť priamo v štúdiu aj tretiu slohu a za 15 minút sme ju nahrávali.“  Komplikácie a prerábky čakali aj videoklip. „Prišli sme s konceptom moto-zrazu. Mali sme dohodnutých pár ľudí  a tesne pred natáčaním som nahral výzvu pre našich fanúšikov, aby sa pridali so svojimi zaujimavými autami či motorkami. Výsledok bol absolutne nečakaný výjav, keď sa tam objavila doslova armáda ľudí, chalani z harley klubov a Hummer z osemdesiateho ôsmeho roku.“

V apríli 2023 Sektor4 vydáva svoje prvé EP s názvom „Hra začína“ s piatimi skladbami na všetkých streamovacích platformách.

autor Lubomír Muller
autor Lubomír Muller

Po vydaní EP sa chalani zo Sektoru rozhodli pritvrdiť textovo aj hudobne a v januári 2024 vydali skladbu Mesto plné potkanov.

Kapela začína v tomto roku koncertovať. Najbližšie ich môžete vidieť:
26.7.2024 – Tanec Dubníka – ATC Dubník – Stará Turá
23.8.2024 – Pálffyovský kaštieľ – Malacky

TS