Skupina Slza má nový videoklip a dnes odohrá svoj jediný koncert na Slovensku.

Skupine Slza sa začiatok roka snáď ani nemohol vydariť lepšie. Zbiera jedno hudobné ocenenie za druhým, jej premiérové turné k multiplatinovému albumu Katarze je prakticky takmer všade vypredané a aktuálne predstavuje vynikajúci videoklip, ktorým nastavuje latku naozaj vysoko. FÁZE PÁD, ako je nový singel nazvaný, sa v prípade Slzy teda rozhodne nekoná.

Po megahitoch Lhůta záruční, Celibát a Katarze prichádza populárne české duo s očakávaným štvrtým singlom a videoklipom. Petr Lexa a Lukáš Bundil názov skladby tajili až do poslednej chvíle. Fanúšikovia sa však napokon dočkali, a už po prvom vzhliadnutí klipu FÁZE PÁD (hudba: Lukáš Bundil, Dalibor Cidlinský jr., text: Ondřej Ládek) je zrejmé, že má viac ako slušné šance zaradiť sa medzi už spomínané hity, ba dokonca ich možno aj prekonať. Petr s Lukášom v novinke totiž predstavujú celkom nový rozmer svojej energickej hudby a vyvracajú pocit, že ich doménou sú najmä melancholické či popovo roztancované songy.

„Fanúšikom sa tentoraz  predstavujeme v trocha inom svetle a po troch melancholických klipoch prichádzame s vtipným, bláznivým videoklipom,“ vraví gitarista Lukáš a dodáva: „Každý vie, aké to je usilovať sa o zdanlivo nedosiahnuteľný cieľ, snažiť sa, hoci sa vás okolie snaží odradiť a hádže vám polená pod nohy. Ale vás to aj napriek tomu neodradí a idete si za svojím cieľom. A o tom je pesnička Fáze pád.“ Spevák Petr ho doplňuje: „Nakrúcanie klipu bolo dosť náročné, odniesol som si z neho zopár modrín a narazených kostí, ale neskutočne som si to užil a výsledok za to rozhodne stojí.“

slza

O Slze je známe, že si na svojich videoklipoch dáva mimoriadne záležať a veci doťahuje do posledného detailu. Avšak jej aktuálny klip je priam filmovým počinom. Za jeho námetom a réžiou stojí opäť Vít Karas. „Je to v poradí už tretí klip, ktorý sme s chlapcami nakrúcali, takže sme si povedali, že by sme to tentoraz mali troška odľahčiť a spraviť si zo seba srandu. A takisto som tým konečne splnil prianie mojich kamarátov, ktorí na mňa naliehali, že by si chceli zahrať v nejakom mojom projekte aspoň ‚křoví‘. No, tak tu si zahrali hlavné úlohy a je z nich partia mäsiarov,“ vysvetľuje Karas.

Z uvedených slov je jasné, že nový klip populárnej kapely, ktorá si svojou tvorbou získava čoraz viac poslucháčov, nás nudiť nebude. Režisér zasadil dej do moravského prostredia a frontmana kapely vôbec nešetril. Aj napriek svojej drobnejšej postave Petr Lexa statočne znášal dobre mierené rany partie mäsiarov, s ľahkosťou zvládol typický ľudový slovácky tanec a navyše ešte získal sympatie charizmatickej finalistky minuloročnej Českej Miss Kateřiny Krobovej. „Po dvoch dňoch strávených medzi horami mäsa som uvažoval, že sa dám na vegetariánstvo.“ hovorí s úsmevom Petr a dodáva: „Najväčšia výzva ale bola, keď som sa s pomocou folklórneho poradcu musel za pár hodín naučiť aspoň ako-tak cifrovať.“

Neprehliadnuteľná Katka, ktorá je od Petra vyššia o dobrých 15 cm, si spoluprácu nemohla vynachváliť: „S chlapcami sme si užili kopec srandy. Ale najviac ma rozosmiala scéna, v ktorej si pre mňa Petr  ‚dotancoval‘ svojím originálnym poňatím moravského tanca. Smiala som sa tak, že scénu sme museli nakrúcať viackrát.“ Okrem Katky si však v klipe zahrali aj samotní fanúšikovia Slzy.

Vypočuť si nový singel naživo majú fanúšikovia možnosť práve v týchto dňoch na

Katarze TOUR 2016, ktorá odštartovala 3. apríla vypredaným koncertom v Jablonci nad Nisou a svoju šou chlapci postupne predstavujú v ďalších siedmich mestách v Čechách. Slovenský fanúšikovia Slzy by si v rámci Katarze TOUR 2016  rozhodne nemali nechať ujsť ich jediný koncert na Slovensku! Ten sa uskutoční už 21. 4. 2016 v Bratislave v Ateliéri Babylon. Ako doteraz na všetkých koncertoch, aj tu na fanúšikov čaká pôsobivá koncertná šou a autogramiáda.

Katarze TOUR 2016

  1. 4. Bratislava – Ateliér Babylon
  2. 4. Prostějov – Společenský dům
  3. 5. Příbram – Sportovní hala
  4. 5. Velké Meziříčí – Jupiter Club

Vstupenky na bratislavský kocnert:

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6145/slza-katarze-tour-2016–bratislava

Zdroj: Universal Music s.r.o.