Škwor práve vydáva na CD/DVD živák 15 let – Praha Incheba Arena!

S drobným zpožděním oproti původně avizovanému datu vychází dnes u Supraphonu záznam loňského narozeninového koncertu Škworu z vyprodané pražské Incheba Areny. Komplet CD/DVD pojmenovaný jednodušše 15 let – Praha Incheba Arena kapela uvádí klipem k živé verzi skladby Sliby & Lži ze stejnojmenné loňské albové novinky.

„Důvod posunutí vydání je prostý – na poslední chvíli jsme se rozhodli udělat některé drobné úpravy. Byl to speciální koncert a speciální věci si vyžadují speciální péči,“ vysvětlují Škwor zdržení vydání kompletu, který obsahuje 29 skladeb (respektive 26 v případě CD), jež si hlasováním vybrali sami fanoušci kapely.

foto-Jan-Svanda-2_mail

Nechybí zde samozřejmě speciální hosté koncertu Kamil Střihavka, který si se Škwory zazpíval hitovku Sraž nás na kolena a Gábina Gunčíková hostující v písni Vzácnej je nám, ani další oblíbené pecky jako Vyvolenej, Kámen nebo coververze songu Vizitka či noviky Poslouchej a Síla Starejch vín.

Podobně jako v případě DVD Natvrdo z roku 2012, i tentokrát kapela spolupracovala s dvojicí Ondřej Kurčík a Pavel Brychta aka Magic Pictures, kteří mají kromě spolupráce se Škwor na svém kontě také například nový klip Poletíme? k písni Mimochodem. „Snažili jsme se předem vyvarovat věcí, které minule úplně nevyšly. Bavili jsme se o počtu kamer, jakým způsobem koncert snímat, následně sestříhat atd. O tom jsme hodně diskutovali. Také kluci z Magic Pictures už na nás byli lépe naladěni. I v tomto směru byla součinnost lepší,“ hodnotí to zpětně bubeník Martin Pelc v rozhovoru pro iReport.cz.

Vydání CD/DVD je společně s aktuálním podzimním turné pomyslným završením jedné etapy existence Škwor, která vyvrcholí 14. listopadu již téměř vyprodaným koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny.

„Lucerna je pojem, proto tam hrajeme. Napadly nás i jiné prostory, ale pro drtivou většinu muzikantů je Lucerna kultovním místem. Když mi bylo 14 nebo 15 let, představoval jsem si, že jednou budu slavný muzikant a vyprodám ji. Nic jiného jsem v hlavě neměl,“ říká ke koncertu v Lucerně Martin Pelc a basák Tomáš Kmec dodává: „Kdo by nechtěl vyprodat Lucernu? Aby to bylo ještě výjimečnější, budeme mít jinou scénu, světla, setlist. Ale hosty neplánujeme. Je to teď v módě, ale chceme, aby byl koncert o nás a fanoušci přišli kvůli nám.“ 

Skwor koncerty podzim 2014

Zdroj: SUPRAPHON a.s.