Slánský festival VALNÍK už posedmnácté

Sedmnáctý ročník slánského rockového open air festivalu VALNÍK se uskuteční jako již obvykle poslední prázdninový víkend v příjemném a útulném prostředí areálu letního kina ve Slaném.

Název tradičního festivalu, který vám může připadat trochu kuriózní, vznikl díky legendárnímu nultému ročníku v roce 1999. Ten se totiž odehrál na místním fotbalovém hřišti na skutečném valníku.

Festival, který se poslední čtyři roky konal jako akce jednodenní, se vrací k předešlému modelu a bude probíhat po dva dny, během nichž vystoupí dvacet osm skupin. Dramaturgie celého festivalu vychází tradičně především z punkrocku a jeho odnoží, ale je tradičně hodně pestrá, proložená styly jako ska, folk, rock či hardcore.

I když je festival rockovou akcí, bude jeho hlavní hvězdou legendární IVAN MLÁDEK se svým BANJO BANDEM, který letos slaví neuvěřitelných 50 let existence a kterého asi netřeba více představovat.

promofoto 2015_BIG2

Dalšími známými jmény budou bezpochyby pražské punkové legendy SPS a PLEXIS a také přední kapely české punkrockové scény – slánské TOTÁLNÍ NASAZENÍ, dále ZVLÁŠŇÝ ŠKOLA, N.V.Ú., VOLANT, stále oblíbenější VISION DAYS či slovenská punkrocková legenda SITŇAN.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit také na populární pražské rockové skupiny COVERS FOR LOVERS nebo UKRADENÝ OVOCE, pro milovníky tvrdší hudby zahrají PROJEKT PARABELUM a STREETMACHINE. Rock´n´roll zazní při setu zpívajícího právníka Petra Pečeného a jeho skupiny DOCTOR P.P., hard´n´heavy potom při vystoupení teplických veteránů HLAHOL a dalším zpestřením celého festivalu bude nejen v rytmech ska legendární pražský soubor SCHODIŠTĚ.

ivan mladek

V rámci tradiční podpory regionální scény vystoupí také místní známé kapely DILEMMA IN CINEMA, S.N.A.D. či BY THE WAY. Festival budou uzavírat slánští folkrockoví DERATIZÉŘI.

Podrobný program včetně všech dalších informací, týkajících se 17.ročníku slánského open air festivalu VALNÍK najdete na internetových stránkách www.valnik.cz

slánský open air festival VALNÍK No.17
26 a 27. srpna 2016 letní kino Slaný (okres Kladno)
IVAN MLÁDEK & BANJO BAND, PLEXIS, TOTÁLNÍ NASAZENÍ, SPS, DOCTOR P.P., ZVLÁŠŇÝ ŠKOLA, UKRADENÝ OVOCE, VOLANT, N.V.Ú., VISION DAYS, DERATIZÉŘI, SITŇAN (SK), SCHODIŠTĚ, ABBa (SK), COVERS FOR LOVERS,     HLAHOL, P.U.M., PROJEKT PARABELUM, STREETMACHINE, CENSORSHIT, KOHOUT PLAŠÍ SMRT, S.N.A.D. , DILEMMA IN CINEMA, E.O.S., BY THE WAY,     JOHNNY STALK, STAND BACK 20 FEET, ROCKTOM
vstup: 380, – Kč předprodej, 440,- Kč na místě

plakat-Valnik-2016.png

Zdroj: ForFUN AGENCY