Slávny muzikál Neberte nám princeznú dostane novú koncertnú podobu, zasievajú si v nej Mirka Partlová, Sisa Sklovská a Števo Skrúcaný!

Hity „Ó šaty“, „Budem tu s vami“ či „Tri slová“ zo slávneho muzikálu Neberte nám princeznú budete môcť opäť počuť naživo! Kultový muzikál z pera Deža Ursínyho, Alty Vášovej a Jána Strassera totiž dostane novú koncertnú podobu. Na svedomí ho má skvelá speváčka a herečka Mirka Partlová a talentovaný Patrik Vyskočil, s ktorými si zaspievajú Sisa Sklovská a Števo Skrúcaný. Na premiéru koncertného programu sa môžete tešiť 20. mája v Divadle Nová Scéna v Bratislave.

20 účinkujúcich, štyria sólisti, 6-členná kapela, piati vokalisti a 5-členná zostava tanečníkov. Tak bude vyzerať koncertná podoba slávneho muzikálu Neberte nám princeznú. Diváci sa môže tešiť na živú hudbu, skvelých hudobníkov pod taktovkou Ľuba Dolného a fantastických tanečníkov zo skupiny Credance.

„Všetko sme nastavili tak, aby to nebolo náročné na cestovanie po Slovensku, ale zároveň, aby to bola efektná a veľkolepá šou! Réžie sa ujal mladý a talentovaný Patrik Vyskočil, pre ktorého to už nebude prvotina. A zároveň zastúpi na koncerte spevácke party, ktoré patrili Mekymu Žbirkovi. Ja si struhnem party Mariky Gombitovej a mojimi javiskovými rodičmi budú Sisa Sklovská a Števo Skrúcaný. Scenár sa tvoril tak nejako spoločne. Vychádzalo sa samozrejme z filmu, z interpretov a celkového konceptu koncertu. Verím, že sa nám to podarilo,“ teší sa Mirka Partlová.

Koncert bude poprepletaný pikoškami z nakrúcania a príhovormi nielen hlavných predstaviteľov koncertu ale aj samotných autorov a postáv kultového filmu Neberte nám princeznú.

„Mám pocit, že v tomto muzikáli je “čo pesnička, to hit “. Držali sme sa filmovej predlohy a pôvodného rozdelenia piesní. Ale divákovi môžem sľúbiť, že odznejú všetky piesne, niektoré možno v jemne inom aranžmáne, ale v pôvodných tóninách,“ vysvetľuje Mirka Partlová.

Autormi koncertného projektu sú Mirka Partlová a Patrik Vyskočil. Mirka spievala v pôvodnom muzikáli na Novej Scéne päť rokov a má tak tú najťažšiu prípravu už za sebou.

„Spievať piesne po Marike Gombitovej ja naozaj náročné. Myslím si ale, že každý z nás si k skladbám našiel cestu a spieva sa nám to dobre. Šou sa zrodila v hlave už dávno. Len na to nebol čas alebo dostatočná sila pustiť sa do toho na sto percent. Dlho sme nad tým s Patrikom sedeli, premýšľali, rátali. Je to zrazu úplne iná práca, keď sme ako umelci zrazu na druhej strane – ako produkcia. Ako speváčka som prišla vždy na hotové, postavila som sa na javisko, ktoré už niekto zložil a podal mi mikrofón, niekto mi povedal, kam sa mám postaviť. Niekto ma ozvučil a nasvietil. A zrazu ten niekto sme my. Je za tým kus práce, podelili sme si to s Patrikom, navzájom si pomáhame, keďže je to naša prvotina. On rieši javisko, a ja veci za javiskom. Rovnako pozitívni sú aj účinkujúci, ktorí ani chvíľu nezaváhali a išli s nami do toho,“ teši sa Mirka Partlová.

Premiéra koncertu Neberte nám princeznú je v nedeľu 20. mája v Divadle Nová Scéna v Bratislave. Ďalšie predstavenie je naplánované 10. júna 2018 v Banskej Bystrici a po lete sa diváci môžu tešiť na jesenné turné po Slovensku. Lístky sú dostupné v predaji sieti Ticketportal.

Zdroj: TS