Slobodná Európa so špeciálnym hosťom Laura a její tygři vystúpi 27. októbra v Bratislave!

Po dvojmesačnej koncertnej pauze od skončenia festivalovej sezóny sa skupina Slobodná Európa vracia na klubové pódia. A to už v novej zostave, keďže na post basgitaristu kapely nastúpil legendárny multiinštrumentalista Laco Lučenič.

Svoj premiérový koncert ako člen kapely (v minulosti s ňou sporadicky hrával ako hosť) absolvuje už v piatok 26.10. v Piešťanoch. Koncert v Piešťanskom pivovare ŽiWELL bude bez supportu so začiatkom o 22.00 hod., klub sa otvorí už o 19.00 hod. a vstupenky je možné zakúpiť v sieti Tootoot.fm, resp. priamo v pivovare. K dispozícii budú aj v deň koncertu na bráne od 19-tej hodiny.

Všetky info sú v udalosti na FB: www.facebook.com/events/535615490186848

Na druhý deň, v sobotu 27.10. čaká Slobodnú Európu veľký koncert v Bratislave. Ako už býva posledné roky zvykom, vždy na jeseň v klube MMC kapela pripraví väčší koncert, na ktorý si pozve vždy iného špeciálneho hosťa. Tento krát nim bude česká legendárna kapela Laura a její tygři. Úplne na začiatku v pozícii supportu sa predstaví kapela Parketový lev (čo je nová formácia bratov Jana a Kuba Hrčkovcov, známych aj z pôsobenia v kapelách Sveťo Korbeľ & Personál, Ramones Bratislava a Kaktus). Otvorenie klubu bude o 18.30 hod., koncerty začnú o 20.00 hod. Vstupenky sú výhradne len v sieti Ticketportal, pričom VIPky sú už vypredané a na bežné sedenie/státie je k dispozícii už len posledná tretina vstupeniek z celkovej kapacity klubu. V prípade, že sa nevypredajú v predpredaji, budú k dispozícii aj v deň koncertu na vchode od 18.30 hod.

Všetky info sú v udalosti na FB: www.facebook.com/events/1489563191145972

Od 1.11. do 1.12. absolvuje Slobodná Európa spolu s českou kultovou kapelou Tři sestry pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa spoločné turné po Českej republike s názvom 100 let punkové republiky Radegast Tour 2018, ktoré bude mať zastávku v rôznych domoch kultúry a v menších športových halách v 11-tich českých mestách.

Na záver roku, v období Vianoc, Slobodná Európa odohrá ešte postupne tri koncerty na Slovensku: 21.12. v Žiline v Smer klube 77, 22.12. v Košiciach v Collosseum Clube a koncertný kalendár 2018 uzavrie v Bratislave 24.12. v Randal Clube už tradičným (siedmy rok po sebe) Vianočným polnočným koncertom.

Na všetkých 16-tich koncertoch Slobodnej Európy do konca roku bude k dispozícii aj široké spektrum kapelového merchandise, ktorý je v ponuke aj na portáli Rukahore Shop, https://shop.rukahore.sk/slobodna-europa.

Skupina Slobodná Európa vznikla tesne po nežnej revolúcii v roku 1989, kedy pri jednom stole v kedysi legendárnej bratislavskej pivárni Stará sladovňa (Mamut) sedeli spolu gitarista Sveťo Korbeľ, basák Braňo Alex, bubeník Peter „Ozi“ Hurtig (všetci traja práve čerstvo odídení z kapely Zóna A) a spevák Miloslav „Whisky“ Láber. Od tohto momentu sa začala písať história tejto skupiny, ktorá si prešla nebom i peklom, výslniami i pádmi, ale stále patrí medzi vlajkové lode rockandrollovej muziky zmiešanej s punkom na celom území Slovenska a Čiech. V roku 2019 oslávi už 30 rokov svojej existencie…

V súčasnosti hrá v zložení: Miloslav „Whisky“ Láber – spev, Sveťo Korbeľ – gitara, spev, Vlado „Jerzi“ Jurča – gitara, spev, Laco Lučenič – basa, spev a Tomáš „Tuleň“ Vojtek – bicie. 

Slobodná Európa za celú svoju existenciu vydala päť albumov: „Pakáreň“ (1991), „Unavení a zničení“ (1994), „Trojka“ (2003), „Bestofka“ (2006) a „Štvorka“ (2014), z ktorých vzišli desiatky dnes už kultových pesničiek („Podvod“, „Analýza dokázala hovno“, „Relatívny pokoj“, „Dry ´69“, „Stará sladovňa“, „Kapitalizmus“, „Boh“, „Unavený a zničený“, „Som ten“, „Čo sa stalo s našim životom?“, „Golden Beach“, „Nič sa nedeje“, „Pes“, „Ráno (1.2.91)“, „Nikdy to tak nebude“, „Stredná trieda“, „Realita“, „Slzy“, „Apatia“, „Vesmír“, „Dievča z horných 10 000“, „The End“ a plno dalších).

Viac info na: www.slobodnaeuropa.sk a www.facebook.com/slobodnaeuropa

Zdroj: RF music agency