Slobodná Európa vyráža na turné s názvom Štvorka!

Legendárna skupina Slobodná Európa vyráža na slovenské turné. Predstaví na ňom totiž svoj najnovší počin – album s názvom „Štvorka“.

Dlhých jedenásť rokov museli čakať fanúšikovia bratislavskej skupiny na jej novú tvorbu. Všetko sa však zmenilo v apríli tohto roka, kedy skupina uviedla na svetlo sveta svoj dlhoočakávaný album „Štvorka“. Nový album bol fanúškmi prijatý s nadšením a preto koncertná odozva nenechala na seba dlho čakať. Prípravy nového programu sú už v plnom prúde.

„Slobodka“ v zostave so spevákom Whiskym, Jeho Skromnosť Svetozár Korbeľ, Branko „Temo“ Černák, Martin „Žumo“ Zimanyi a Ďuro Černý , navštívia v priebehu októbra osem slovenských miest. Už tretieho októbra sa kolotoč koncertov rozbehne v Novom meste nad Váhom v klube Za Rampami a zakončí v domácom prostredí MMC klubu v Bratislave počas posledného dňa mesiaca. Okrem piesní z najnovšieho albumu na ňom zaznejú aj hity ako „Podvod“, „Unavený a zničený“, „Relatívny pokoj“, či piesne z ešte čerstvého albumu.

Ako je spokojná kapela so svojím „dieťaťom“ a čo chystá na turné nám čo-to povedal aj „Whisky“: „ Z albumu sa veľmi tešíme, po dlhých rokoch sme sa vďaka nemu stretli s chalanmi v skúšobni.“ povedal so smiechom. „ Album má medzi ľuďmi výborný ohlas a verím, že si skladby prídu vypočuť aj na turné, kde odohráme okrem noviniek aj staré skladby, ktoré sme ešte nikdy alebo dokonca dávno nehrali. Od zajtra ideme do skúšobne nacvičiť nový program a aj s kapelou všetkých pozývam, aby sa s nami prišli zabaviť“.

Lístky na „Štvorka Tour“ skupiny Slobodná Európa je možné zakúpiť v predpredajnej sieti za 7 € v predpredaji aleo 9 € priamo na mieste konania koncertu.

Slobodná Európa sa predstaví spolu v ôsmich slovenských mestách, pridaj sa do udalosti a dozvieš sa všetky novinky včas. Budeme aj súťažiť o lístky.

Skupina Walter Schnitzelsson bude predkapelou, ktorú si vybrala samotná skupina Slobodná Európa.

03.10. – Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami
04.10. – Žilina,
10.10. – Hnúšťa, Mestská športová hala
11.10. – Poprad, Rock fabric
17.10. – Nitra, Nová Pekáreň
18.10. – Liptovský Mikuláš, Reduta
24.10. – Partizánske, Dom kultúry
31.10. – Bratislava, Majestic Music Club

cover SE

Zdroj: Agentúra DUNA