Slovenská hudobná liga pozýva na Koncert vybraných finalistov.

Slovenská hudobná liga pozýva do košického GES CLUBU, v ktorom sa v stredu 18.10.2017 o 20.00 hod. uskutoční koncert vybraných finalistov jej predchádzajúcich ročníkov a pokrstí sa LIVE CD z Finále 6.ročníka SHL.

Na koncerte vystúpi kapela Stripless z Levíc, domáca košická formácia The Parentals a večer zakončí Matúš Cíger s kapelou MOFOKILLERS z Bratislavy, ktorý sa so svojou stoner rockovou formáciou GAS stal víťazom 4.ročníka tejto súťaže.

Koncert je spojený s krstom LIVE CD z Finále 6.ročníka SHL, ktoré bolo nahrané počas finále a svoju konečnú podobu dostalo v bardejovskom nahrávacom štúdiu LeonArt pod zvukovou réžiou Rada Kuneca. Produkčne ju zastrešil organizátor a riaditeľ podujatia Ľubomír Sluk. Predstavili sa na ňom všetci ôsmi finalisti ročníka, vrátane víťaza kapely SEMATAM, ktorá má na kompilácii aj jednu bonusovú skladbu.

SHL podporuje slovenskú autorskú tvorbu už 14 rokov. K súťažiacim sa vyjadrujú tí najpovolanejší vo svojom fachu, ktorí sa sami o slovenskú autorskú tvorbu zaslúžili. „Pri zostavovaní poroty vždy oslovujeme ľudí, ktorí presne vedia, ako to v hudobnej branži chodí. Mali sme tu Joža Ráža a Ľuba Horňáka z Elánu, Feďa Gašparíka z Metalindy, za textárov Juraja Soviara, autora mnohých úspešných slovenských hitov, nechýbali zástupcovia nahrávacích štúdií a médií napr. Milan Herstek, Julo Viršík, Rado Mešša, či Felícia Boronkay a samozrejme aj víťazi predchádzajúcich ročníkov.” Vysvetľuje Ľubomír Sluk.

Pred pár dňami predstavili organizátori video zachytávajúce zákulisie, prípravy a priebeh minuloročného finále, ktoré sa konalo v bratislavskom Auparku. „Chceli sme kapelám, ktoré ešte nie sú rozhodnuté, či sa do ďalšieho ročníka prihlásia, trošku priblížiť atmosféru minulého ročníka, pretože už túto jeseň začneme prijímať prihlášky do 7. ročníka, ktorý bude verím opäť iný, väčší, kvalitnejší a atraktívnejší.” Dodal Ľ. Sluk.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Vlado Kuric