Slovenská progresívna rocková skupina Persona Grata vystupi 31 Januára v banskobystrickom Klube 77.

Persona Grata prichádza v kompletnej vynovenej zostave a zacina ďaľšiu etapu koncertov, na ktorych odprezentuje svoj úspěšný album Reaching Places High Above ale aj nový materiál, ktorý naznačuje súčasný zvuk kapely a demonštruje muzikantské zručnosti nových členov – gitaristu Petra Luhu a klávesáka Maťa Mikloša.

Tento rok Persona Grata bola poctená zahrať si na jednej z najväčších progresívno-rockových udalostí tohto roka a možno aj milénia – Progressive Nation at Sea.

Persona grata - concert cover photo

Kapela bude mať možnosť si zahrať na New Millenium Stage a bola vybratá samotným Mikom Portnoym, známym z pôsobenia na poste bubeníka v progresívnej metalovej skupiny Dream Theater.

Predskakovať bude Jazz-rock/progrocková formácia Sisterhood Of Klangpedal, ktorá vyniká svojou originálnou tvorbou frontmana Mateja Mikloša (klávesy) už rozhodne nie je nováčikom na Slovenskej hudobnej scéne. Jedným z významnejších úspechov bolo jej vystúpenie na Bratislavských Jazzových Dňoch, kde kapela pritiahla veľkú pozornosť jazzového publika. Chalani majú odohraných množstvo vystúpení na Slovensku a Čechej Republike a za sebou už aj živú nahrávku v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom odkiaľ pochádza ich Live DVD (k dispozícií na predaj na koncertoch). V roku 2011 kapela vystúpila na súťaži „Nové tváre slovenského jazzu 2011“ a získala cenu za nekonvenčný prístup k hudobnému materiálu.

Jedinečnosťou skupiny je najmä jej prístup ku komplexnej hudbe (inštrumentálny jazz rock s prvkami art a progresívneho rocku), do ktorej vkladá vtip a odľahčenie. Práve preto zaujme ako náročnejšieho poslucháča, tak aj ľudí, ktorý ku komplikovanejšej resp. inštrumentálnej hudbe tažšie hľadajú cestu.

Klub 77, Banska Bystrica
www.personagrata.sk

Zdroj: Persona Grata