Slovenská speváčka Gitana má nový „Nápad“ plný temperamentu a optimizmu!

Na slovenskej hudobnej scéne je nový objav, speváčka Gitana s úžasným hlasovým rozsahom. Temperamentná hudobníčka predstavuje nový singel „Nápad“, ktorý zosobňuje Gitaninu radosť zo života. Singel má u fanúšikov úspech, už po prvý počutiach si ho návštevníci koncertov sympatickej speváčky spievali s ňou.

Oceňujú chytľavý refrén a optimizmus, ktorý so songu priam sála! Hudbu aj text piesne má na svedomí sama Gitana, dotvorila ju s producentom Gonzim. Song je ochutnávkou speváčkinho pripravovaného albumu „Kolora“, na ktorom pracuje s mnohými odborníkmi. Vypočujte si optimistický singel „Nápad“ a užite si radosť zo života plnú farebného temperamentu!

photo: reefe | www.reefe.sk

Speváčka Gitana pripravila pre fanúšikov smršť temperamentu a optimizmu! Nový singel „Nápad“ dokonale vyjadruje jej životnú filozofiou, ktorou je bezbrehá radosť zo života.

„“Nápad“ je jedna z mojich autorských piesní v spolupráci  s hudobným producentom Gonzim. Prišlo to spontánne započula som hudbu a už som mala potrebu tvoriť. Väčšinu textov – tak ako v tomto prípade – si píšem sama. Snažím sa v nich popísať môj svet, či moje zážitky, ale rada spolupracujem aj s rôznymi textármi, všetko čo ma baví sa pokúšam podporiť a zhudobniť.  „Nápad“ opisuje deň, keď  stretnem priateľky. Čo lepšie ti môže napadnúť ako ísť sa flákať, zahodiť všetko všedné a uvoľniť si myseľ? Inak ja mám často takýto svetový nápad,“ vraví s úsmevom sympatická Gitana.

Gitana si už spravila malý test a zisťovala, ako sa singel jej fanúšikom páči. Párkrát ho zahrala na koncertoch a ich reakciou bola milo prekvapená.

„Pieseň má na vystúpeniach úspech, publikum ju prijalo veľmi rýchlo a už na prvé počutie si fanúšikovia refrén spievali so mnou. Vraj je to „namotávka“. Skúmala som aj reakcie ľudí, ktorí moju tvorbu vôbec nepoznajú, a páčila sa aj im. Vypočuli si ju, spolu s ostatnými pesničkami, na mojom koncerte v Bratislave, ktorý bol  pôvodne plánovaný na 60 minút, ale publikum si vyžiadalo prídavok. Tento „hudobný prieskum” ma naozaj potešil,“ dodáva Gitana.

photo: reefe | www.reefe.sk

Singel „Nápad“ je ochutnávkou  nového albumu, ktorý Gitana práve dokončuje. Fanúšikovia naň čakali naozaj dlho a tak verí, že budú spokojní.

„Celý album  bude hudobne pestrý a preto som mu dala názov „Kolora“, čiže Farby.  Piesne som  tvorila a spracovávala možno dlho, z pohľadu  mojich fanúšikov to tak vyzeralo. Do každej z nich som vložila kúsok seba. Rada sa bavím, mám rada spoločnosť, som zvedavá na rôzne jazyky, fascinuje ma umenie a rada sa dívam cez detské oči. To všetko som zakomponovala do tohto albumu. Spolupracovala som na ňom s hudobníkmi, ktorí ma budú sprevádzať aj na pripravovaných koncertoch. Plánujem v lete vystúpenia na hudobných festivaloch, dokonca aj v zahraničí. Pozvania neodmietam ani do krajín, ktorých reč tak veľmi neovládam. Rozumieme si jazykom hudby,“ uzatvára Gitana.

photo: reefe | www.reefe.sk

Gitana, vlastným menom Adriana Drafiová, spieva a tancuje už od štyroch rokov. V tvorbe ju inšpirovali speváčky ako Whitney Houston, Mariah Carey, či Barbra Streisand. Už ako dieťa začala spolu s kamarátmi skladať vlastné skladby. V 17-tich rokoch prišla prvá ponuka vystupovať v zahraničí. Začalo sa to vo Švajčiarsku a postupne precestovala veľkú časť Európy. Spievala aj pred celebritami  svetového formátu ako Tina Turner, Claudia Schifer, David Coperfield, či Boris Becker. V Maďarsku vystupovala so známym spevákom Jozefom Szabom a o čosi neskôr sa začala jej dlhodobá spolupráca s Kmeťobandom.  So snúbenicou jej brata Klaudiou neskôr založila duo Gitanas a prihlásili sa spolu do Talentmánie. V súťaži zožali obrovský úspech. Po tom, čo sa ich profesionálne cesty rozišli, začala Gitana spolupracovať s Creativ studio B3. Výsledkom je hit „Nádherná“ z dielne Kachút – Solovic, ktorý neskôr naspievala aj ako duo s Jánom Bendigom. Medzi jej ďalšie zaujímavé hudobné počiny patrí naspievanie úvodnej piesne v slovenčine  k Disney rozprávke Láva, ktorú naspievali ako duo spolu so spevákom kapely Korben Dallas Jurajom Benetinom. V súčasnosti sa v tvorbe venuje novému štýlu, elektro swingu a gypsy swingu. Aktuálne informácie o Gitane nájdete na https://www.facebook.com/gitanaofficial/?fref=ts

Zdroj: PH