Slovenská speváčka Karin Ann si v týchto dňoch pripisuje na svoje konto ďalší významný globálny úspech. Dnes ju totiž hudobný streamingový gigant Spotify už druhýkrát predstavil ako tvár jednej zo svojich kampaní na svojom digitálnom billboarde na newyorskom Times Square. 

Zatiaľ čo prvýkrát Spotify predstavil Karin Ann na Times Square v roku 2021 v rámci kampane Equal Global, dnes ju odprezentoval ako tvár svojej aktuálnej celosvetovej kampane v programe GLOW pri príležitosti júnového „Pride Month”. Spotify si vybralo do novej kampane Glow práve Karin Ann pre jej výrazný a dlhodobý aktivizmus v LGBTQIA+ komunite prostredníctvom hudby.

Obrovským úspechom zároveň je, že Spotify prezentuje Karin Ann po boku kanadského umelca Orvillea Pecka, pričom práve táto dvojica sa stala hlavnými tvárami aktuálnej kampane*, vďaka čomu obaja získavajú špeciálnu podporu od Spotify, napr. na sociálnych sieťach. V minulosti dostali v rámci programu Glow priestor také svetové hviezdy ako napríklad Tove LoArlo ParksTroye SivanVillano Antillano a mnohí ďalší.

Spotify zároveň od zajtra, t.j. od stredy 26. júna, predstaví Karin Ann na coveri svojho Global Glow playlistu, kde slovenská speváčka ostane počas celého jedného týždňa.

Karin Ann má v súvislosti so Spotify k dnešnému dňu na konte už dve dôležité medzinárodné prvenstvá – zatiaľ čo v roku 2021 sa stala úplne prvou spomedzi slovenských umelcov, ktorej tvár Spotify obsadilo na Times Square, dnes sa stala opäť prvou umelkyňou zo slovenskej a dokonca i českej scény, ktorú Spotify podporilo na Times Square v rámci programu GLOW.

O programe Spotify – Glow 

Prostredníctvom projektu GLOW Spotify zviditeľňuje, podporuje a vytvára priestor pre LGBTQIA+ umelcov. Spoločnosť Spotify predstavila GLOW v úvode minulého roka s masívnou podporou svetových médií ako “hudobný hub pre všetkých queer umelcov, prostredníctvom ktorého chce zabezpečiť, aby bol ich prínos do sveta hudby a umenia počutý a oslavovaný v celosvetovom meradle“. GLOW je celoročným globálnym projektom Spotify, no obzvlášť významným obdobím roka je pre tento program jún, kedy sa na celom svete oslavuje tzv. Pride Month. Spotify pri tejto príležitosti venuje programu GLOW špeciálnu pozornosť v záujme zvýšenia povedomia a podpory rovnoprávnosti v oblasti LGBTQIA+.

*Zdroj: https://newsroom.spotify.com/2024-06-11/celebrate-and-honor-pride-with-lgbtqia-artists-creators-and-curated-playlists-on-spotifys-glow-hub/