Slovenská speváčka Nika Karch spieva vo švédskej kapele Rednex a hudbu jej produkuje Chorvát Nika Karch má novú skladbu Boj!

Slovenská speváčka Nika Karch, ktorá spieva aj v známej švédskej kapele Rednex, prichádza s novou skladbou – Boj. Keďže Nika často cestuje do Chorvátska, tu sa zoznámila s jedným z najznámejších producentov – Mirom Buljanom.

,,Miro je v Chorvátsku a prakticky v celej bývalej Juhoslávii veľmi známy hudobný producent, napísal množstvo veľkých hitov. Myslím, že neexistuje v týchto končinách interpret, s ktorým by nespolupracoval“ začala rozprávanie Nika a dodala ,, Som veľmi rada, že sme sa s Mirom dohodli na spolupráci. Veľmi ma to potešilo, pretože mať za sebou takéhoto skvelého producenta je pre mňa veľká vec. Prvou našou spoločnou lastovičkou je skladba Boj. Originál skladba od kapely Pravila Igre je v Chorvátsku hitom a Miro mi ju ponúkol, ako jej autor, aby som si ju upravila a naspievala do Slovenčiny. Mne sa skladba páči, tak som si povedala prečo nie. Ďalšie skladby už budú vyrobené originál pre mňa. Takáto ponuka od takéhoto renomovaného producenta sa predsa neodmieta.“

Krásny text k tejto skladbe napísala Hanka Karchová, švagriná Niky, pre ktorú to je jej prvý text v živote. ,, Keď mi Hanka ukázala text, ktorý napísala, ostala som veľmi milo prekvapená. Vôbec som nevedela, že v nej drieme takýto skrytý talent. Som rada, že ho v sebe objavila a pevne verím, že to nebol jej posledný text a že ma nimi bude pravidelne zásobovať “ povedala s úsmevom Nika Karch a dodala: ,, Dievčatá to určite poznajú a veľa z nich to zažilo na vlastnej koži, že vzťah je niekedy aj poriadny boj.“

Nika nakrútila k tejto skladbe aj videoklip, ktorého zábery vznikali v krásnej prírode Morského Oka, Zemplínskej Šíravy či lomu v Beňatine. ,, Klip som pôvodne chcela natočiť v Chorvátsku, no potom som sa rozhodla, že klip natočím doma na východe našej krajiny a ukážem svetu jeho krásy“ povedala hrdá východniarka Nika.

Nika koncertuje s kapelou Rednex v rôznych kútoch sveta. Do konca roka ju s touto legendárnou kapelou čakajú koncerty vo Fínsku, Rakúsku, Česku, Severnom Írsku, Albánsku, Maďarsku, Poľsku, Švajčiarsku, Anglicku a dokonca sa s nimi predstaví aj na Slovensku.

     ,, Tých koncertov do konca roka bude určite viac, pribúdajú prakticky denne. Rednex si veľmi užívam a koncerty s nimi sú skvelé. Výborne ma prijali do kapely a spievať po celom svete pred tisíckami divákov skladby, ktoré ľudia spievajú spolu s Vami je niečo, čo by som dopriala každému zažiť. Veľmi sa teším, že mi dali v takejto kapele šancu a ponuku, ktorú som nemohla odmietnuť. Manažment kapely funguje geniálne a Rednex máva zhruba 70 koncertov ročne. Dnes (utorok) som priletela z Fínska a už o týždeň odlietam do Švajčiarska “ povedala na záver speváčka Nika Karch, ktorá v kapele Rednex vystupuje pod menom Zoe.

Zdroj: TS