Slovenská vokálna skupina For You zožala úspech na belgickom festivale Nuit des Choeurs.

Slovenská vokálna skupina For You Acapella dosiahla ďalší medzinárodný úspech, keď počas uplynulého víkendu koncertovala na prestížnom belgickom festivale Nuit des Choeurs. Na dvojdňovom podujatí, ktoré sa uskutočnilo v malebnom prostredí opátstva Villers-la-Ville, For You Acapella predviedla svoju jedinečnú ABBA show pred viac ako 10 tisíc nadšenými divákmi pri príležitosti 50. výročia legendárnej švédskej skupiny.

Festival Nuit des Choeurs, známy aj svojou účasťou prestížnych vokálnych zoskupení z celého sveta, tento rok ponúkol jedinečnú príležitosť šiestim zoskupeniam zo sveta a cappella hudby. For You sa ako jediní zástupcovia zo Slovenska predstavili vo veľkom štýle a získali si srdcia publika originálnym a capella prevedením hitov legendárnej skupiny ABBA vo svojej show, a to hneď osemkrát počas dvoch dní. Skupina vystúpila po boku viacerých významných mien z a capella scény ako napríklad Voca People z Izraela.

„Bolo to pre nás neuveriteľné vystúpenie a obrovský zážitok! Atmosféra bola neopísateľná a cítili sme obrovskú podporu od divákov,“ povedal Lucius, člen For You. „Je to pre nás veľká česť, že sme mohli reprezentovať Slovensko na takom prestížnom podujatí. Dúfame, že sme tým prispeli k šíreniu povedomia o slovenskej a cappella scéne aj za hranicami našej krajiny.“

Po návrate z Belgicka má For You v pláne pokračovať vo svojej koncertnej šnúre po Slovensku a okolí, kde budú prezentovať nielen ABBA show, ale aj svoj pestrý repertoár piesní v originálnom prevedení bez hudobných nástrojov.

TS