Slovenské národné múzeum opäť otvore.

Po obmedzení vstupu počas povodní bude sídelná budova Slovenského národného múzea, pre návštevníkov, od utorka 11. júna 2013 opäť otvorená.

Pre nebezpečenstvo zaplavenia bola budova Slovenského národného múzea na Vajanského nábreží 2 v Bratislave zatvorená, od stredy 5. júna do nedele 9. júna 2013. Po poklese hladiny Dunaja bude od utorka 11. júna 2013 budova pre verejnosť opäť otvorená.

V sídelnej budove sa nachádza riaditeľstvo SNM a SNM Prírodovedné múzeum. Okrem obľúbených stálych expozícií Prírodovedného múzea, si návštevníci môžu pozrieť aj výstavu o živote komunity izraelských Drúzov, pod názvom Poznaním seba spoznávaš iných. Oceňovaný multimediálny výstavný projekt o strhujúcom osude Juliany Korponayovej Levočská biela pani, mimoriadne úspešnú výstavu Štýl a móda 60. rokov, ktorú videlo už viac ako 10.000 návštevníkov a inštaláciu Pamätník holokaustu.

Sídelná budova Slovenského národného múzea je v júni otvorená od 9.00 do 17.00 hod. V mesiacoch júl a august sú otváracie hodiny od 10.00 do 18.00 hod. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Zdroj: SNM