Slovenskí Millhouse chystajú akustický album, prvý singel sľubuje zážitok!

Hutný zvuk, dominantné gitarové riffy, osobité vokály. Takto by fanúšikovia pravdepodobne definovali slovenskú kapelu Millhouse. Svojim novým počinom ale určite prekvapia nejedného skalného poslucháča. Štýl Millhouse sa zaraďuje ťažko, žánrovo sa však pohybuje na hranici medzi rockom a metalom. Nápad nahrať akustický album prišiel celkom spontánne, spoločne s príležitosťou zahrať si pár skladieb v upravenej akustickej podobe.

Millhouse to zobrali ako výzvu a keďže skvelého materiálu nakoniec vzniklo viac než dosť, rozhodli sa zvečniť tieto skladby vo forme albumu. Album nazvali podľa titulnej skladby, ktorá práve vychádza ako singel s názvom ‘Owls on the Hunt’.

Skladbu už stihli prezentovať aj live na streche vyhliadky UFO v rámci projektu BalconyTV. https://www.balconytv.com/videos/millhouse-owls-on-the-hunt

Akustický album ‘Owls on the Hunt’ bude obsahovať spolu desať skladieb, kde okrem nových nájdete aj skladby staršie v celkom novej akustickej podobe. Novinkou sú aj neobvyklé nástroje ako balalajka, ukulele, mandolína či piáno. Táto kombinácia a spracovanie necháva viac vyznieť nosné melódie a harmónie. Skladby v novom šate okrem iného oslovia aj širšie publikum.

Kapela Millhouse vznikla pôvodne v roku 2007, odvtedy sa v nej vystriedalo viacero hudobníkov až po aktuálne zloženie, ktoré si navzájom sadlo. “Kapela musí fungovať v prvom rade po ľudskej stránke, pretože ak toto nefunguje, fanúšikovia to okamžite vycítia”, hovorí gitarista Baky.  “Názov Millhouse vyjadruje silu vetra, ktorý pôsobí na listy veterného mlyna, rovnako ako hudba, ktorá dokáže pôsobiť na poslucháča”, hovorí o názve spevák kapely Shorty, ktorý je dnes už jediným členom z pôvodnej zostavy. “Áno, niekto si to spojí aj s postavou zo seriálu Simpsonovci, kde sa tak volá chlapec pôvodom z Holandska, krajiny, ktorá je slávna aj týmito stavbami,” dodáva s úsmevom.

millhouse_promo1

V roku 2014 vydali Millhouse svoj debutový album ‘Event Horizon’, vystupovali na viacerých festivaloch ako napr. Pohoda, Rockscape, pravidelne hrávajú v kluboch, prípadne predskakujú zahraničným hosťom. Ten najväčší bol doposiaľ koncert Nightwish, kde si ako predkapela zahrali pred 6-tisícovým davom. Millhouse si na svojich koncertoch dáva záležať na hutnom kvalitnom zvuku, čo potvrdil v relácii Hudba Made In Slovakia aj Rudi Rus, autor a moderátor rozhlasovej relácie o metale Headbanger_FM.

owls_on_the_hunt

Kapelu Millhouse môžete najbližšie vidieť na týchto koncertoch:
1.12. Bratislava – FUGA / ZIPPO [IT] + Millhouse [SK] Underdose [SK]
6.12. Bratislava – Vianočné trhy pod Pyramídou

Sledujte kapelu Millhouse na Facebook-u: www.facebook.com/MillhouseSK

Album ‘Owls on the Hunt’ vydáva vydavateľstvo go2stage. Vydavateľstvo a produkčný dom go2stage sa prioritne venuje mladým začínajúcim kapelám alternatívneho charakteru. Vydavateľstvo vydalo doposiaľ album kapelám Millhouse, Fúzy Múzy, Martina Javor, Saténové ruky, Tante Elze – digitálne EP. Albumy Martiny Javor a Saténových rúk sa objavili medzi top slovenskými albumami roka 2015.

Zdroj: Tootoot Live Promotion