Slovenskí rockeri Persona Grata zahrajú v pražskej O2 Aréne s legendami!

Pořadatelé festivalu Prague Sounds Good!, který 28.června promění O2 arenu v přehlídku rockových gigantů, rozšiřuje seznam účinkujících. K hlavním hvězdám večera Dream Theater a bývalým členům Thin Lizzy vystupujícím nyní pod názvem Black Star Riders přibude i slovenská skupina s mezinárodním renomé Persona Grata.

Persona Grata je progresivně rocková formace, které se jako jedné z mála východoevropských kapel podařilo prorazit nejen na koncertní pódia v sousedských zemích, ale také např Spojených Státech.

Persona Grata cover logo

K čemu jiným kapelám nestačí ani deset alb, toho Persona Grata dosáhla s deskou jedinou! Její debut z roku 2013 Reaching Places High Above, při jehož recenzích ani tuzemská ani zahraniční média nešetřila chválou, byl nominován na „album roku“ v kategorii Hard and Heavy na Radiohead Awards slovenského rádia FM a následně jej v té samé kategorii nominovala asociace ZAI (Zväz autorov a interpretov), která rovněž hodnotila skupinu samotnou jako „objev roku“.  V loni, bratislavcania absolvovali uspesne turne s venezuelským gitarovým virtuózom a dizajnérom špeciálnej 14-strunovej gitary – Felixom Martinom.  Absolvent Berklee School of Music spojil svoje sily s kapelou Persona Grata a spoločne odohrali 8 koncertov v Českej Republike a na Slovensku.

Signfikantní zvuk Persona Grata a její originální pojetí progresivního rocku učarovalo pak  i samotnému Miku Portnoyovi z Dream Theater natolik, že skupinu vloni pozval do Spojených Štátov na najprestížnejší progresívny festival Progressive Nation at Sea.

Letos v červnu v Praze se však Persona Grata a Dream Theater sejdou poprvé na jednom pódiu, kde se obě kapely budou střídat ještě s Black Star Riders.

„Je to pre nás nesmierna česť a zároveň rešpekt, zahrať si na jednom pódiu s takou legendou porgresívneho rocku akou je Dream Theater. Sú to práve oni, vďaka ktorím sme si zvolili tento žáner. Sú našou veľkou inšpiráciou a vzorom a pevne veríme, že na tomto koncerte dokážeme zo seba dostať maximum aby sme oslovili aj tých najnáročnejších fanúškov hudby“ – hovorí Martin Stavrovský, frontman Persona Grata.

Více o Prague Sounds Good! Festivalu na …..
Více o Persona Grata na www.personagrata.sk

Zdroj: Persona Grata
Foto: Ivana Osuska