Slovenskí študenti privítali školská rok festivalom Back 2 School!

Študentský festival „BACK2SCHOOL“ má za sebou svoj druhý ročník. Najobľúbenejšie slovenské kapely po roku opäť hrali do tanca a do spevu študentom v Mlynskej Doline priamo pod oknami ich internátnych izieb. „Sviatok slovenských študentov“ sa vráti do areálu najznámejších slovenských internátov opäť o rok po letných prázdninách.

Hudobný festivalBACK2SCHOOL“ úspešne absolvoval svoj druhý ročník. Správne by sa malo povedať, že opäť „prešiel na Á-čko“ – keďže ide o rýdzo študentské podujatie. Na koncerty festivalu sa  prišlo zabaviť rovnako ako vlani niekoľko tisíc študentov. Na koncertoch a afterparties sa zabávalo viac než 6 tisíc študentov. V rámci svojho druhého ročníka festival potvrdil svoju pozíciu v bratislavskej Mlynskej Doline. Vďaka skvelému prijatiu jej obyvateľov a pozitívnym reakciám je možné, že po najbližších letných prázdninách sa podujatie vráti pod okná slovenských internátov i v iných mestách, nielen v Bratislave. „Sme maximálne spokojní s priebehom festivalu a tešíme sa, že nám vyšlo aj počasie, vďaka čomu sa mohlo prísť na koncerty zabaviť množstvo študentov nielen z Mlynskej Doliny, ale aj iných, prevažne bratislavských internátov. Kapely, samozrejme nesklamali. V programe sme mali silné mená, ktorých koncerty sú vždy zárukou prvotriednej kvality,“ hodnotí spokojne organizátor akcie Juraj Cocher.

small_RICHARD-SVOBODA_MLYNY-13-of-99-kopie

Počas niekoľkohodinovej série koncertov v Mlynskej Doline si návštevníci zadarmo pozreli koncerty skupín Le Payaco, Puding Pani Elvisovej, Chiki Liki Tu-a, Heľenine Oči a Walter Schnitzelsson.

Novinkou druhého ročníka sa stali rôznorodé afterparties, ktoré sa po skončení koncertov rozozvučali v priestorov troch hudobných klubov v celej Mlynskej Doline.  Po vystúpení headlinera Le Payaco na hlavnom pódiu sa zábava presunula na hlavnú afterparty v priestoroch Unique Clubu. V klube Aura si prišli na svoje milovníci Oldies Party a posledná, tretia afterparty sa konala v Kotolni.

Už tradične patrí k podujatiu BACK2SCHOOL“ súťaž pre študentov o luxusný Golden Space – nadštandardne zariadenú a zrekonštruovanú izbu v internáte Mlynská Dolina – od hlavného partnera festivalu, Slovenskej sporiteľne. Študent, ktorý zvíťazí v súťaži, bude môcť izbu celý rok využívať! Do súťaže sa mohli zapojiť všetci návštevníci festivalu, ktorí majú alebo si otvorili priamo na mieste Space účet v Slovenskej sporiteľni. Meno výhercu Golden Space-u Slovenská sporiteľňa oznámi 2. novembra.

https://www.facebook.com/events/364077857080738/
https://www.facebook.com/events/882293478515086/

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto Richard Svoboda/ GGP Production