SLOVENSKO-ČESKÁ ÚDERKA NA GRAPE 2017 VOL.2

Máme tu ďalšie zverejnené mená na Grape festival, konkrétnejšie pokračovanie slovenskej úderky, plus prídavok spoza rieky moravy. Na piešťanskom letisku nám 11. a 12. augusta zahrajú do skoku.

BULP

Momentálne obiehajú Slovensko s novým albumom YRSA ktorý vyšiel v apríli, čiže dobehnú s novými kúskami aj osvedčenými peckami. Na Grape 2017 príde súrodenecké duo BULP.

B-COMPLEX

Slovenský Drum&bass bude mať hneď dvoch zástupcov. Jedným z nich je skúsený/á harcovník, exportér slovenského dnb, zástupca Hospital recordings, čerstvý držiteľ skladby roka na RHA, B-Complex!

CHANGING FACES

Druhou zástupkyňou je jeden z najväčších objavov dnb scény nie len na Slovensku. Mladučká, talentovaná domáca domorodkyňa Changing Faces.

JIMMY PÉ

Jimmy Pé je jedným z popredných progresívnych zástupcov elektronickej hudby na slovensku. Momentálne obieha luhy a háje, vydal totíž EP Masika a tak si spolu s dvojicou Bulp vybehli na turné Mirsaka. Dobehne určite nabudený, bude pařty jak sa patrí!

SATÉNOVÉ RUKY

Saténové Ruky s novými hitmi a aj starými hitmi na Grape 2017. Zas a znova mi pripomenú Kde mám bundu!

ČISTÉ TVARY

Čisté Tvary vydali v roku 2015 album Zem nás chce čistých po sedem ročnej pauze od úspešného Rita von Anarchia. Spolupracovali na ňom hudobne aj produkčne s Oskarom Rószom, sme teda zvedaví na ich premiéru na Grejpe. 

HIMALAYAN DALAI LAMA (cz)

Doobednú elektronickú predstavovačku zakončíme susedmi z Čiech. Kryštof Matěj a David Novotný kombinujú vo svojej tvorbe prvky chillwave, ambientu, triphopu i techna, mohli ste ich vidieť na Slovensku nedávno na turné s kapelou Fallgrapp…

LENNY (cz)

Dcéra Lenky Filipovej, charizmatický hlas, inteligentný pop, speváčka roka, album roka, singel a klip roka 2016(Hell.o) = Lenny.

TEEPEE (cz)

Hudba Teepee je kombináciou dreampopu a indie folku. Gitaristu a speváka Masona doplňuje zvuk elektrickej gitary spievajúcej Terezy, všetko obohatené o sample a syntetické zvuky, prepojené s melancholickými anglickými textami 

THE DRAIN (cz)

Extravagantná glam-rocková parta The Drain sa k nám po pár rokoch vracia s novým albumom. Ak sa chcete na úvod festivalu vyblázniť, tak nech sa páči

Napísal: Michal Dzubina