Slovensko vyhralo nad Obamom, prispel k tomu aj Peter Cmorík.

Americké spevácke trio American Divas vystúpi pred Vianocami v Prešove a Lučenci. Hosťami ich programu bude Zlatý slávik Peter Cmorík a popredný inštrumentalista Henry Tóth. American Divas nevystúpia na Slovensko po prvý raz. V marci 2015 vypredali športovú halu v Košiciach, vlani v decembri zas v Michalovciach. Nadchádzajúce vystúpenia uprednostnili pred koncertom v Bielom dome.

Ako povedala Natascha Wright, líderka speváckeho tria American Divas, na slovenské publikum sa veľmi tešia. Majú preň nachystané aj prekvapenia. „Jedným z nich je Peter Cmorík. Spolupracovali sme spolu už aj v minulosti. Jeho skromnosť a talent sú očarujúce,“ pochválila charizmatického viacnásobného držiteľa Zlatého slávika Natascha Wright.

Okrem nej tvoria zostavu American Divas speváčky Dorrey L. Lyles a Della Miles. Všetky majú na konte spoluprácu s takými hviezdami ako Chris Rea, Michael Bolton, Mariah Carey či Janet Jackson

Natascha Wright má za sebou nahrávky s DJ Bobom či projektom Haddaway. Bola členkou populárnej tanečnej formácie La Bouche, spolupracovala aj so Sydneym Youngbloodom. S American Divas vystúpi 20. decembra v Lučenci a o deň neskôr v Prešove. S partnerom Alfredom McCrarym vydali v novembri nový vianočný album.

Christmas Moments obsahuje jedenásť piesní. Väčšinu z nich napísali samotní interpreti. Nechýba ani klasika od Leonarda Cohena Hallelujah. Natascha Wright a Alfred McCrary album predstavia na Slovensku spoločne. „Pôvodne sme plánovali s American Divas viac vystúpení. Della a Dorrey však mali nekompatibilné kalendáre. Preto som sa rozhodla počas môjho decembrového pobytu na Slovensku urobiť aj niekoľko koncertov len s Alfredom,“ vysvetľuje Natascha. S ním sa predstaví v Košiciach, Kysuckom Novom Meste, Banskej Bystrici a Novom Meste nad Váhom.

Podľa informácií od agentúry zastupujúcej umelcov sú Košice a Nové Mesto už vypredané. „V Banskej Bystrici sa blížime k dopredaniu kapacity evanjelického kostola,“ uviedol Róbert Karas z produkčnej spoločnosti Key Art Agency. Ako informoval, na exkluzívny koncert s Nataschou, American Divas a Petrom Cmoríkom v Prešove je lístkov ešte dosť. „Vystúpenie sa uskutoční v športovej hale – na rozdiel od koncertov Alfreda s Nataschou,“ doplnil Karas.

Ako uviedol, je vôbec zázrak, že americké speváčky v decembri na Slovensko dorazia. „Veľmi sme zvažovali, či uprednostníme ponuku vystúpiť v tom istom termíne pre končiaceho prezidenta Baracka Obamu,“ objasňuje Natascha Wright. Vystupovať v predvianočnom čase v Bielom dome je prestížna záležitosť pre každého umelca. Vlani v programe pre amerického prezidenta účinkovali aj Crosby, Stills & Nash, Tori Kelly, Fall Out Boy či herečka Bellamy Young.

Afred McCrary je americký skladateľ a spevák, ktorý sa podieľal na nahrávkach Michaela Jacksona. Aranžoval napríklad vokály v hite You Are Not Alone, spolu napísali niekoľko ďalších piesní. Hlas Alfreda McCraryho poznáte aj z hitu We Are The World. Okrem Jacksona spolupracoval s Rayom Charlesom, Stevie Wonderom, Dianou Ross či Eltonom Johnom. Spolu s Nataschou vystúpia v decembri v Košiciach, Snine, Kysuckom Novom Meste, Banskej Bystrici a Novom Meste nad Váhom.

Rovnako ako Alfred sa môžu prestížnymi spoluprácami pochváliť aj divy z American Divas. Počas svojej kariéry využili spevácky talent, ktorý Dorrey L. Lyles, Della Miles a Natascha Wright majú také hviezdy ako Chris Rea, Michael Bolton, Mariah Carey či Janet Jackson.

American Divas na Slovensku – Vianočné koncerty 2016:
20.12. – Lučenec, Kino Apollo
21.12. – Prešov, hádzanárska hala

Alfred McCrary & Natascha Wright – Vianočné koncerty 2016:
11.12. – Košice, Slamený dom 
13.12. – Kysucké Nové Mesto, Dom kultúry
14.12. – Banská Bystrica, Evanjelický a.v. chrám Boží
22.12. – Nové Mesto nad Váhom, Blue Note (koncert už vypredaný)

Vstupenky na koncerty American Divas a dvojice  Alfred McCrary & Natascha Wright zakúpite v sieti Ticketportal. Médiá informovala Veronika Víťazová z produkčnej spoločnosti Key Art Agency

Zdroj: Ing. Peter Lehotský