Slovenský gitarový mág Henry Tóth sa nevie dočkať bratislavského koncertu Joea Satrianiho!

Na koncert fenomenálneho hudobníka Joea Satrianiho mieri ďalšia slovenská gitarová hviezda! Známy gitarista Henry Tóth si v Bratislave naživo vychutná nový album svetového hudobníka s názvom „Shockwave Supernova“.

Oceňovaný slovenský inštrumentalista považuje Satrianiho za majstra, ktorý povýšil gitarové hranie z doprovodného na sólistické. Obaja úspešní gitaristi hrajú od 14-tich rokov a inšpiroval ich Jimi Hendrix. Pre Henryho Tótha je Joe Satriani gitarová jednotka, skvelý technik a skladateľ s úžasnými melódiami. Nenechajte si ujsť nezabudnuteľný koncert jedného z najlepších gitaristov na svete 14-teho októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC!

Joe_Satriani_MAIN-PR-Shot1

Koncert svetoznámeho hudobníka Joea Satrianiho si užije aj slovenský gitarový mág Henry Tóth! Na jedného z najlepších gitaristov na svete a nový album „Shockwave Supernova“ sa oceňovaný slovenský inštrumentalista veľmi teší. Nenechajte si ani vy ujsť jedinečné predstavenie svetového majstra elektrickej gitary už 14. októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC.

„Máme spoločné to, že sme začali v 14-tich. On už má 58 rokov a ja mám zatiaľ iba 53, takže ho môžem ešte dohnať. Satriani je skvelý gitarový technik, virtuóz, ale zároveň vie úžasne hrať melódie. A povýšil gitarové hranie na sólistické, čiže nie je to gitarový doprovod, “maha maha pri kotlíku“, ale urobil nádherné skladby. Je tam cítiť, samozrejme, Hendrixa, pretože, keď začínal, študoval Jimiho Hendrixa  a učil sa jeho grify. A tiež Carlosa Santanu podľa vedenia melódie a podľa tých krásnych skladieb.“ vysvetlil s úsmevom Henry Tóth.

Archiv Henry Toth (2)

Pre slovenskú gitarovú legendu, Henryho Tótha je Joe Satriani gitarová jednotka, skvelý virtuóz, skladateľ s úžasnými melódiami a úspešný pedagóg.

„Veď jeho svetoznámi žiaci sú Steve Vai alebo Kirk Hammett z Metallica a mnoho ďalších. Zároveň je Satriani skvelý kompozítor. V roku 1996 založil G3, kde sa zišli traja svetoznámi gitaristi – Joe Satriani, Steve Vai a vždy si niekoho pozvali. Buď to bol Yngwie Malmsteen alebo Steve Morse a ďalší prominentní gitaristi,“ hovorí Henry Tóth.

ERB - H.TÓTH - 31.07.15 - FotoCLužina (101)

Svetoznámy gitarista a multiinštrumentalista Joe Satriani odohrá unikátny koncert v rámci turné k novému albumu. Novinka s názvom „Shockwave Supernova“ je 15-tym albumom a obsahuje rovnaký počet skladieb. Henry Tóth ešte Satrianiho naživo nevidel hrať, a preto sa na koncert veľmi teší. 

„Každý je z iného sústa. Ja som ďaleko lepší napríklad akustický alebo klasický hráč, čiže nylonové struny alebo kovové struny, resp. španielka. A Joe Satriani je zase inovátor v elektrickej gitare. Samozrejme, nechal som sa ním kedysi dávno inšpirovať a zistil som, že každý má vždy dané niečo iné. V poslednom čase som chodil po vynikajúcich koncertoch, aj Erica Claptona som videl naživo, aj AC/DC. A teraz si pozriem Satrianiho, bude to skvelé, teším sa veľmi,“ uzavrel s radosťou Henry Tóth.

Archiv Henry Toth (1)

Henry Tóth je slovenský gitarista, skladateľ a producent. Študoval na bratislavskom Konzervatóriu u profesora Jozefa Zsabku, neskôr na prestížnej Hochschule für Musik und darstellende Kunst v rakúskom Grazi. V roku 1996 debutoval albumom The Big H – Breath, za ktorý získal ocenenie Slovenskej hudobnej akadémie Grammy West v kategórii Najlepší inštrumentalista roka. Ako gitarista nahral desiatky štúdiových albumov a zároveň produkoval hudobné projekty viacerých kapiel a interpretov. Okrem iných spolupracoval s Delmarom Brownom, Lewom Soloffom, Vestou Maxey, skupinou Elán, Marikou Gombitovou, Richardom Müllerom, Martinom Babjakom a ďalšími.

Joe Satriani patrí k najväčším gitarovým ikonám od roku 1987, kedy prerazil s albumom „Surfing With The Alien“. Na konte má 10 miliónov predaných albumov a 14 nominácií na Grammy. Svetové legendy ako napríklad Mick Jagger či Deep Purple si vďaka dokonalej technike hry na gitaru Joea Satrianiho pozývali na turné. Okrem G3 vytvoril Joe Satriani v roku 2009 aj úspešnú formáciu Chickenfoot, v ktorej spojil sily so Sammym Hagarom a Michaelom Anthonym z Van Halen a s Chadom Smithom z Red Hot Chili Peppers. Nenechajte si ujsť koncert svetového  hudobníka Joea Satrianiho 14. októbra 2015 v Bratislave. Vstupenky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.predpredaj.sk alebo www.ticketportal.sk.

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3871/joe-satriani
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21017

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: archív Henryho Tótha, Ľubomír Lužin