Slovenský zpěvák Juraj Hnilica vyjíždí na české turné! V dubnu vystoupí, v rámci turné, v deseti městech.

Úspěšný slovenský zpěvák Juraj Hnilica, jenž se proslavil díky televizní soutěži „Česko Slovensko má Talent“, kde vystupoval se svou autorskou tvorbou, vydal po třech letech nové album. Nyní vyjíždí na dubnové turné po deseti českých městech.

Ačkoli se Juraj Hnilica věnuje hudbě již více, než 17 let, známějším se široké veřejnosti stal až během své účasti v talentové soutěži „Česko Slovensko má Talent“, kde svým vystoupením okouzlil porotkyni a zpěvačku Lucii Bílou natolik, že jej poslala z castingu rovnou až do finále. Refrénem „Milujem našu Zem…“ si získal srdce nejen Bílé, ale také tisíce lidí na Slovensku i v České republice. Nakonec se umístil na třetím místě a jako jeden z mála finalistů na sobě dál pracuje.

Před svým působením v soutěži stihl vydat své debutové album „Dovoľte mi predstaviť sa Vám“, které si od té doby koupilo více, než 6000 lidí. Po dlouhých třech letech koncertování, točení videoklipů a skládání nových písniček vydává své druhé album „Slnečný…“, se kterým vyjíždí na české turné. Slovenský křest alba proběhl těsně po Vánocích v jeho rodném Martině, kde vznikl také jeho nejnovější videoklip k písničce „Zem sa kýva do stran“.

„Som nesmierne šťastný, že celý apríl budem mať možnosť hrať v rôznych kútoch Českej republiky. Mám moc rád českú kultúru a celkovo mi je moc sympatické, že u našich bratov majú oveľa viac v obľube pesničkárov,“ neskrývá své nadšení Juraj Hnilica.

„Keďže ide čisto o sólo, akustické turné som sám zvedavý, ako moju tvorbu budú vnímať a aké pocity im prinesú moje piesne. Milujem hranie s kapelou, ale taktiež aj takéto sólové, kde môžem viac variovať počas hrania a byť viac slobodnejší,“ prozrazuje slovenský zpěvák.

„Moc sa teším na kopec nových zážitkov a pevne verím, že aj kopec nových, skvelých ľudí, ktorých budem mať možnosť spoznať,“ říká Juraj Hnilica, který se chystá na velké turné po ČR.

Seznam koncertů: (https://www.facebook.com/tours/2047770702104593/)

12.04. – Šumperk (H-Club)
13.04. – Blansko (Katolickým dům)
14.04. – Olomouc (The Hunt Club)
19.04. – Zlín (Kavárna Továrna)
20.04. – Liberec (R66 club)
21.04. – Poděbrady (Restaurace v Pivovaře)
26.04. – České Budějovice (Klub Slavie)
27.04. – Rakovník (Galerie Samson Cafeé)
28.04. – Praha (Carpe Diem)

Zdroj: TS