Smola a Hrušky a The Paranoid odpálili turné vypredaným halloweenskym koncertom!

Kto v dnešnej dobe počúva len jeden štýl hudby je obmedzený myslia si členovia kapiel Smola a Hrušky a The Paranoid, aj preto vyrazili na spoločné turné.  Toto možno pre niekoho prekvapivé spojenie hudobných skupín sa predstaví v tej najlepšej forme v siedmych slovenských mestách. Obe kapely sú slovenské jednotky vo svojich žánroch a dlhodobo sa tešia veľkej priazni svojich fanúšikov na koncertoch či podpore na sociálnych sieťach.

Nápad k spoločnému turné ozrejmuje spevák kapely Smola a Hrušky Spoko Kramár: „Nápad na turné vznikol v zákulisí na festivale Topfest, kde sme s Igorom rozoberali svetový mier a twerking a on sa ma odrazu spýtal, že čo by som povedal na to aby sme išli spolu na turné. Zhodou okolnosti, sme sa asi deň predtým s chalanmi v skupine bavili, že čo keby sme išli s kapelou The Paranoid na turné. Vraveli sme si, že to musí byť osud a tak slovo dalo slovo. Už predpredaje a prihlášky ľudí na sociálnych sieťach nám dávajú jasne najavo, že sme trafili do čierneho a pôjde asi o najnavštevovanejšie klubové turné na Slovensku túto jeseň. To potvrdzuje aj prvý vypredaný koncert, ktorý sme odohrali v Trnave a bola to šialená halloweenska párty a fantastická atmosféra o ktorú sa postarali fanúšikovia oboch kapiel!“

Jeho slová potvrdzuje spevák kapely The Paranoid Igor Belaj a dopĺňa:  „Dostali sme skvelý nápad urobiť na jeseň opäť niečo iné a keďže ľudia sa radi bavia, napadlo nás urobiť tematické party v rôznych slovenských mestách, ktoré sme obišli na jarnej Anjeli Spia tour. Hneď ma napadlo, aby sme sa spojili s kapelou Smola a Hrušky pretože chalanov máme radi a táto spolupráca bude zaujímavá pravé tým, že sú úplné iného žánru. Pri prvej príležitosti som to prekecal so Spokom pri vodke na festivale kde sme sa ako účinkujúci stretli a hneď sme sa obaja pousmiali a uvedomili si, že toto môže byt dosť dobrá spolupráca a party pre fanúšikov oboch kapiel. Ľudia si tak v správnej párty nálade v klubovej atmosfére môžu zažiť reggae-punk  aj rock-screamo v podaní nás a ich, takže to podľa mňa je silná a skvelá kombinácia, veľmi sa na tieto večery teším a prvý koncert v Trnave to len potvrdil.“

Špeciálne tematické turné sa bude niesť najmä v znamení kvalitných a energických koncertných show, ktorými sa obe kapely vyznačujú a klubové koncerty im dávajú priestor na rozšírený program, kde sa určite predstavia nielen s najväčšími hitmi, ale aj menej hranými skladbami a spoločným prekvapením.  Fanúšikovia sa teda môžu tešiť na toto unikátne spojenie, ktoré sa už možno tak skoro nezopakuje.

smolaahrusky_specialtour2015 (2)

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 6 albumov:  Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012) a Best On 1997 – 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria – Mary, Honey Honey, Fajčiť treba, Čierny Biely, Televízne noviny, Za rodinu, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Výberovku BEST ON 1997 – 2015 si fanúšikovia môžu objednávať cez oficiálne shopy kapely: https://smolaahrusky.sk/eshop alebo https://shop.rukahore.sk/smolaahrusky  alebo priamo na koncertoch.

Kapela The Paranoid vznikla v roku 2007. Štvorčlenná formácia má na konte 3 albumy:  Posledný nádych (2010),  Dva svety (2012) a Sedem (2014). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria – Neviem ti povedať nie, Anjeli spia, Z plných pľúc, Dva svety, Nikdy nezabudnem, Môžeš ísť či Navždy.

Smola a Hrušky a The Paranoid | SPECIAL TOUR 2015
31.10. | Trnava @ City club | VYPREDANÉ
20.11. | Prievidza @ RAVE klub (byvaly Element)
21.11. | Poprad @ Rock Fabric
04.12. | Nové mesto n. Váhom @ klub Za rampami
05.12. | Púchov @ Queens pub
18.12. | Zvolen @ Dom kultúry ŽSR
19.12. | Námestovo @ Barón pub

PREDPREDAJ LÍSTKOV TU: www.ticketportal.sk/event.aspx?ID=21445

sah_tp_tour2015

Zdroj: Martin Hlavatý, manažér Smola a Hrušky | Miroslav Čevela, manažér The Paranoid
Foto: Katarína Orešanská, Dave Mariančik